Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Αβοκάντο τα οφέλη για την υγεία μας

Αβοκάντο τα οφέλη για την υγεία μας

Το Αβοκάντο είναι ένα πολύ δημοφιλές “superfood” αυτή τη στιγμή, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και καλά λίπη. Είναι, κρεμώδες και νόστιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάντουιτς, σαλάτες και ομελέτες ακόμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως ενυδατικό για τα μαλλιά σας.
1. Βοηθά να σας κρατήσει έξυπνους. Το αβοκάντο είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυσική βιταμίνη Ε, τα οποία είναι χρήσιμα για τον εγκέφαλό μας. Για παράδειγμα, μπορούν να βελτιώσουν την παροχή αίματος στο προ-μετωπιαίο φλοιό, που είναι το μέρος του εγκεφάλου που ευθύνεται για το σχεδιασμό, τη λήψη αποφάσεων και την κριτική σκέψη.
2. Μειώνει τη χοληστερίνη. Το αβοκάντο είναι γεμάτα με καλά λίπη, με ένα φλιτζάνι φέτες αβοκάντο σας παρέχει το 32% του καλού λίπους. Ο λόγος που το λίπος είναι τόσο καλό για σας, επειδή είναι μονοακόρεστα λιπαρά, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Με συνέπεια τη μείωση των κινδύνων του εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων.
3. Οι λιποδιαλύτες οι βιταμίνες Α, Κ, D και Ε προσθέτοντας αβοκάντο σε οποιαδήποτε βαρύ-λαδερό φαγητό θα σας βοηθήσει να παρέτε όλες τις βιταμίνες από το γεύμα. Βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών-βιταμινών.
4. Επίσης το αβοκάντο περιέχει λιπαρές αλκοόλες πολυυδροξυλιωμένες (PFAs), που είναι ένας αντι-φλεγμονώδης παράγοντας που βοηθά το σώμα να μειώσει τη φλεγμονή που αργότερα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αρθρίτιδα. Επίσης περιέχει σημαντικά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και βιταμίνη Ε που βοηθούν κι αυτές στην καταπολέμηση της φλεγμονής.
5. Βοηθά στην καλύτερη υγεία των ματιών μας, με τη λουτεϊνη και ζεαξανθίνη που περιέχει, τα λεγόμενα καροτινοειδή που προστατεύουν τα μάτια από βλαβερά κύματα φωτός.
6. Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες. Το 7% του βάρους του αποτελείται από ίνες. Ενα αβοκάντο περιέχει περίπου 27% των ινών σας για την ημέρα, δεδομένου ότι οι ίνες είναι ένα μεγάλο μέρος της απώλειας βάρους και στην υγεία του μεταβολισμού.
7. Βοηθάει να χάσετε βάρος. Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να αποθηκευτούν ως αργή καύση ενέργεια αντί για λίπος. Αυτό σημαίνει ότι θα αισθανθείτε ικανοποιημένοι μετά την κατανάλωση αβοκάντο, βοηθώντας να κρατήσει την πείνα σας σε απόσταση.
8. Περιέχει περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα. Κάλιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο που οι περισσότεροι άνθρωποι το αγνοούν. Μπορείτε να βρείτε το 14% συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα καλίου σε ένα αβοκάντο. Η πρόσληψη τροφής υψηλής σε κάλιο συνδέεται με μειωμένη αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο των εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακές προσβολές και νεφρική ανεπάρκεια.
9. Ευεργετικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενα φλιτζάνι αβοκάντο περιέχει σχεδόν το 25% της συνιστώμενης δόσης του φυλλικού οξέος, απαραίτητο για σας και το μωρό.
10. Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Περιέχει 20 βιταμίνες και ανόργανα συστατικά συμπεριλαμβανομένου ενός τετάρτου της καθημερινής βιταμίνης C σας, η οποία παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών του σώματός μας. Είναι γεμάτο με Β-6 η οποία βοηθά το σώμα μας “να παλέψει” μακριά την μόλυνση και την ασθένεια.
beauty@spa-about.gr

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο