Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Βελονισμός & Διαλογισμός

Βελονισμός & Διαλογισμός – Τι Είναι;

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕspa, yoga, ομορφιά, διατροφή, προορισμοί ευεξίας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλείς Επιχειρήσεις

Βελονισμός & Διαλογισμός – Τι Είναι

Βελονισμός
Ο βελονισμός είναι μιά μέθοδος που ενδυναμώνει τον οργανισμό για να βελτιώσει τις θεραπευτικές δυνάμεις του και γενικά τη λειτουργική του κατάσταση. Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση βελονών σε πολύ συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία. Η κλασσική Κινέζικη εξήγηση είναι ότι ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινοί) ρέουν εντός του σώματος και στην επιφάνεια του. Είναι σαν ποταμοί που τρέχουν διαμέσου του σώματος αρδεύοντας και διατρέφοντας τους ιστούς. Μιά διακοπή στην κίνηση αυτών των ενεργειακών ποταμών είναι σαν ένα φράγμα που πλημμυρίζει τους άλλους ιστούς. Οι μεσημβρινοί μπορεί να επηρεασθούν βελονίζοντας τα σημεία βελονισμού. Οι βελονιστικές βελόνες ξεμπλακάρουν τις αποφράξεις και αποκαθιστούν την ομαλή ροή δια μέσου των μεσημβρινών. Οι θεραπείες βελονισμού μπορούν έτσι να βοηθήσουν τα όργανα του σώματος στις δυσλειτουργίες πέψης, αφομοίωσης και παραγωγής ενέργειας.

Η μοντέρνα επιστημονική άποψη είναι ότι βελονίζοντας τα σημεία βελονισμού ερεθίζουμε το νευρικό σύστημα να απελευθερώσει χημικές ουσίες στους μύς, στη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Αυτές οι χημικές ουσίες είτε θα μειώσουν την αίσθηση του πόνου είτε θα προκαλέσουν την απελευθέρωση άλλων χημικών ουσιών και ορμονών οι οποίες επηρεάζουν το ίδιο το εσωτερικό αυτορρυθμιστικό σύστημα του οργανισμού.

Διαλογισμός
Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητα του υποκειμένου. Σκοπός του διαλογισμού είναι η άντληση γνώσης ή και εμπειριών άμεσα, χωρίς τη χρήση των αισθητηρίων οργάνων του ανθρώπου ή οποιασδήποτε πηγής πληροφόρησης. Γενικότερα θεωρείται και μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας.

Ο διαλογισμός απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί. Η πρώτη είναι η αδιατάρακτη συγκέντρωση της προσοχής μας σε ένα αντικείμενο. Η δεύτερη είναι η δημιουργία ενός είδους διπλής προσοχής. Το ένα σκέλος της κατευθύνεται προς το παρατηρούμενο αντικείμενο (εσωτερικό ή εξωτερικό), και το άλλο σκέλος στρέφεται προς τον εαυτό μας, που ασκεί τη διαδικασία της παρατήρησης. Δεν παρατηρούμε απλώς κάτι, έστω και με εστιασμένη προσοχή, αλλά είμαστε συνειδητοί ότι το κάνουμε.

Δημοφιλείς θεραπείες Βελονισμός & Διαλογισμός

  •  Βελονισμός
  • Διαλογισμός
  • Ομοιοπαθητική
  • Ρεφλεξολογία
  • Tai Chi
  • Reiki