Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Μύηση στο μαγικό κόσμο της Ρεφλεξολογίας

Ρεφλεξολογίας

Μύηση στο μαγικό κόσμο της Ρεφλεξολογίας

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος η ρεφλοξολογία, μία άγνωστη σε πολλούς μέθοδος χαλάρωσης του σώματος που επιτυγχάνεται μέσω πιέσεων στις ανακλαστικές ζώνες του σώματος  που βρίσκονται κυρίως στα πέλματα, στα χέρια και τα αυτιά. Ρεφλεξολογίας

Συγκεκριμένα στην  ρεφλεξολογία   εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές χαλάρωσης με στόχο την εξισορρόπηση του σώματος και την ενεργοποίηση των αυτοθεραπευτικών δυνάμεών του.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Ρεφλεξολογίας , η θεραπευτική αυτή μέθοδος, στηρίζεται στην παραδοχή ότι το σώμα μας λειτουργεί με ενέργεια, η οποία το διατρέχει από την κορυφή ως τα νύχια, μέσω ενεργειακών καναλιών, τα οποία αντικατοπτρίζονται κυρίως στα άνω και κάτω άκρα μας.

Ρεφλεξολογίας

Υπάρχουν δηλαδή στα χέρια και στα πόδια, όπως επίσης και σε άλλα σημεία του σώματος (αυτιά, πρόσωπο κ.α), ζώνες και αντανακλαστικά σημεία που συνδέονται με κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος.

Μόλις διεγερθούν αυτά τα σημεία μέσω πιέσεων από τον θεραπευτή, τότε  ενεργοποιούνται, αποφορτίζονται και εν συνεχεία οδηγούν το σώμα να βρει την αρχική του ισορροπία.

Η θεραπεία επικεντρώνεται στα πέλματα και στα άλλα σημεία των άκρων στα οποία έχουν εντοπιστεί αντανακλαστικά σημεία (reflex points).

Ο θεραπευτής ασκεί ελεγχόμενη πίεση στα ανακλαστικά σημεία, είτε με τα δάχτυλά του, είτε με ξύλινα βοηθήματα (sticks).

Μέσω της εφαρμογής πιέσεων και μαλάξεων στα άκρα (πέλματα) , δημιουργείται υπεραιμία και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο ανοσοποιητικός μηχανισμός ενισχύεται και τονώνεται. Η Ρεφλεξολογία όμως δεν προσφέρει μόνο εξισορρόπηση  του οργανισμού. Μπορεί να βοηθήσει ακόμη στην ανακούφιση από τον πόνο.

Για να μην υπάρχει καμία σύγχυση ή παρεξήγηση, οι ρεφλεξολόγοι δεν κάνουν διάγνωση, δεν συστήνουν φαρμακευτικές αγωγές, δεν ισχυρίζονται ότι  θεραπεύουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρεφλεξολογία αντενδείκνυται στις  εξής περιπτώσεις:

Αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από το τελευταίο γεύμα.

Όταν υπάρχει παρουσία ξένου σώματος (π.χ βηματοδότη, μόσχευμα κ.λπ).

Μετά από πρόσφατη καρδιακή προσβολή.

Όταν υπάρχει θρόμβωση.

Όταν υπάρχουν δερματικά νοσήματα, μυκητιάσεις κ.λ.π (σε αυτές  τις περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλτσες)

Και σε άλλες περιπτώσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε από έναν ειδικό.

Επισκεφτείτε έναν ειδικό

Στην Ελλάδα έχει συσταθεί το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (www. reflexology.gr) στο οποίο μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αξία της ρεφλεξολογίας αλλά και να αναζητήσετε  μέσω μίας ειδικής φόρμας  έναν ειδικό κοντά στο σπίτι σας.

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη σε έναν πιστοποιημένο ρεφλεξολόγο και μία συνεδρία διάρκειας 45 έως 60 λεπτών, είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να νοιώσετε άλλος άνθρωπος. Τολμήστε το!

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο