Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Cookoovaya

 

Cookoovaya Κάντε κράτηση online

  Cookoovaya Κάντε κράτηση online

   Cookoovaya

   Η κουκουβάγια, σύμβολο της γνώσης και της σοφίας, δεν στέκεται βλοσυρά στη στέγη της Χατζηγιάννη Μέξη 2Α – είναι εξάλλου έξι πατώματα ψηλά. Η Cookoovaya σε καλωσορίζει και σπρώχνει την καρέκλα σου για να καθίσεις. «Μα πού θα ακουμπήσω το δεξί μου χέρι;», αναρωτιέσαι και η απάντηση έρχεται από την ίδια σου την εμπειρία: θα τσουγκρίσεις δυνατά το ποτήρι σου, θα φας, θα αγγίξεις τον συνδαιτυμόνα σου. Η Cookoovaya προσγειώνεται πάνω στη λινή πετσέτα σου, ίπταται στη σάλα, γεύεται κι ορέγεται, βάζει κρασί στα ποτήρια. Κρυφοκοιτά πίσω απ’ την ανοικτή κουζίνα. Οι μάγειροι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος, Μάνος Ζουρνατζής, δέκα ζευγάρια μάτια και χέρια, σε καλωσορίζουν στην Cookoovaya.
   Η Cookoovaya είναι γιορτή, είναι ένα καθημερινό πανηγύρι και ως τέτοιο οφείλει να είναι φασαριόζικο: γέλια και ποτήρια και μαχαιροπήρουνα και πιάτα συνθέτουν τη μελωδία της κάθε βραδιάς. Είναι η φιλοξενία διαμέσου του φαγητού. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα. Να θυμάσαι τι ένιωσες, όχι απλώς τι έφαγες. Στη φωτεινή σάλα της Cookoovaya, την αρχιτεκτονική επιμέλεια της οποίας έχει ο Στέφανος Ψυλλάκης, το φαγητό συμμετέχει και συμπληρώνει την παρέα. Είναι το πανηγύρι της άγιας καθημερινότητας.
   Η Cookoovaya δεν εμφανίστηκε από σύμπτωση. Έγινε με τρόπο, στον σωστό χρόνο. Υπηρετεί τη σοφή κουζίνα, με την έννοια του σεβασμού στο μαγείρεμα, στα υλικά, στο σερβίρισμα και τη φιλοξενία. Η σοφή κουζίνα, εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής φιλοσοφίας του φαγητού. Της οικιακής οικονομίας, της θυμοσοφίας, της γνώσης, της εποχικότητας, να σκαρφιστείς ποιήματα με υλικά του ευλογημένου τόπου μας. Απλά και νόστιμα. Να φας το γουρουνόπουλο τα Χριστούγεννα, το μικρό αρνάκι το Πάσχα, την ελαφριά προβατίνα το καλοκαίρι. Βετούλι, ζαρκάδι, σφυρίδα, τόνος, φαγκρί ή άλλα, καθένα στον χρόνο του. Με δημιουργικές αντιθέσεις. Όλα παράγονται εδώ: από τα ψωμιά και τα φαγητά μέχρι τα παγωτά και τα ζυμαρικά. Η τροφή, το φαγητό, ο σπόρος που θα γίνει καρπός, η αναζήτηση του παραγωγού. Του παραγωγού που θα γίνει φίλος.
   Πέντε μάγειροι σε μια κουζίνα, στο δικό τους κάστρο, δεν κομίζουν γλαύκα εις Αθήνας, σερβίρουν το φαγητό όπως πρέπει: νόστιμο, τίμιο, φτιαγμένο με την εμπειρία, τις σκέψεις, τον θυμό ή την ανείπωτη χαρά του κάθε μάγειρα τη στιγμή που θα μπει να μαγειρέψει, τη στιγμή που θα δει τα υλικά. Η επιλογή του ονόματος προέκυψε με στόχο να προβληθεί η βαθιά γνώση των chef και η καθημερινή αναζήτηση της γαστριμαργικής σοφίας. Η κουκουβάγια, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η εξίσου καλή όραση την ημέρα και τη νύχτα, παραπέμπει ευθέως στη έξοδο, η οποία μπορεί να γίνει τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Μάλιστα, πηγή έμπνευσης για το σύμβολο του λογοτύπου αποτέλεσαν τα μάτια της κουκουβάγιας, τα οποία παραπέμπουν ταυτόχρονα στην κάτοψη των εστιών επαγγελματικής κουζίνας.
   Λέγεται ότι η κουκουβάγια πετά το σούρουπο. Η Cookoovaya της Αθήνας λειτουργεί καθημερινά από τη 13:00 ως τη 01:00 τη νύχτα. Αν φύγεις αργά, θα ακούσεις το κελάρυσμα του Ιλισού που χάνεται στα ρείθρα. Η γνώση είναι γύρω μας, το ‘ξερες;

   Ο όροφος, απομονωμένος και όχι, δημιουργεί την ιδανική συνθήκη για συναντήσεις πιο πριβέ, αλλά και όχι κεκλεισμένων των θυρών.
   Εδώ λοιπόν μια εταιρεία, μια παρέα ή μια ομάδα μπορεί να οργανώσει ακριβώς τη συγκέντρωση που θέλει όπως τη θέλει – παρέχεται ακόμη και τεχνολογία που βοηθά την τέλεια οργάνωση ενός συνεδρίου, με προτζέκτορα και άλλες απαραίτητες διευκολύνσεις.
   Η τεχνογνωσία της Cookoovaya φιλοξενεί στον όροφο μέχρι και 70 ανθρώπους που θέλουν να δώσουν άλλη γεύση στις επαγγελματικές γιορτές, απαραίτητες εκδηλώσεις ή απλώς θέλουν το δικό τους, αποκλειστικό, «πάρτι».
   Η κάβα είναι ένα βασικός πυλώνας της φιλοξενίας και γι’ αυτό η Cookoovaya έχει δώσει στη λίστα κρασιών τη βαρύτητα που της αξίζει.
   Το house wine προέκυψε από την επιθυμίας μας να έχουν οι επισκέπτες της Cookoovaya την επιλογή ενός τίμιου κρασιού σε μια φιάλη.
   Οι τέσσερις ποικιλίες (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ροζέ Syrah & Ερυθρός Merlot) δημιουργούνται ειδικά για την Cookoovaya σε συνεργασία με τον Γιάννη Γκιρλέμη.
   Η τυπογραφία κάθε μπουκαλιού ορίζει την ποικιλία του (Ζ, Η, Α, Τ) ενώ το μέγεθος της ετικέτας που αγκαλιάζει το μπουκάλι είναι 270°, όσο, δηλαδή, είναι το εύρος περιστροφής του κεφαλιού της σοφής κουκουβάγιας. Περιστρέψτε το μπουκάλι και θα το διαπιστώσετε!
   Το δημιουργικό γραφείο Chris Trivizas σχεδίασε τις ετικέτες – όπως και το αφαιρετικό λογότυπο Cookoovaya, αποσπώντας δύο επαίνους στα ΕΒΓΕ 2015 (Ελληνικά βραβεία γραφιστικής και εικονογράφησης) για το σχεδιασμό του λογοτύπου και για τη μελέτη της συσκευασίας καθώς και έπαινο (Merit Award) στο διεθνή διαγωνισμό Hiiibrand 2014 – International DesignAwards.