Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Spiti Yoga

 

Spiti Yoga Κάντε κράτηση online

  Spiti Yoga Κάντε κράτηση online

   Spiti Yoga

   Σπίτι: κτίριο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση των ανθρώπων. Συνήθως έχει τοίχους και οροφή για να προστατεύει τον εσωτερικό του χώρο από τη βροχή, τον άνεμο, τη ζέστη και το κρύο. Επίσης, ο χώρος εκείνος που κάνει τον καθένα να αισθάνεται ηρεμία και ζεστασιά, να νιώθει ευπρόσδεκτος κι αγαπητός.
   Spiti: ένας χώρος σωματικής άσκησης κι έκφρασης που θα φιλοξενεί μαθήματα Yoga, Thai chi και Χορού. Ευχή μου, να γίνει τόπος συνάντησης κι αφορμή να γνωριστούμε, να γυμναστούμε και φυσικά να διασκεδάσουμε παρέα.
   Κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από την ηλικία του, τις σωματικές του δυνατότητες και το κοινωνικο-πολιτισμικό του υπόβαθρο, μπορεί αν θέλει να βελτιώνει συνεχώς αυτό που είναι και έχει, αφού πρώτα βεβαίως το αποδεχτεί. Τέτοια ταξίδια ελπίζει να στεγάσει το Spiti. Ταξίδια αποδοχής και βελτίωσης. Δική μου επιθυμία, να είμαι παρών σ’ αυτή τη διαδρομή, να μοιραστώ το δρόμο, να διδάξω και να διδαχτώ – να καλυτερεύσω κι εγώ την ήδη αξιολάτρευτη, ομολογουμένως, ύπαρξή μου. Δεν είναι μόνο ο τρόπος, άλλωστε, που έχει σημασία. Δεν έχει σημασία αν είναι Yoga, Zumba ή καλλιέργεια ντομάτας, αρκεί ο στόχος να είναι η παρατήρηση, η κατανόηση και η αποδοχή αυτού με το οποίο ο καθένας μας προικίστηκε. Το πιο σημαντικό, θεωρώ, είναι ότι θα το κάνουμε παρέα. Αυτό είναι και το όνειρό μου ξεκινώντας· γι’ αυτό άλλωστε και το ονόμασα Spiti. Θέλω κανείς μπαίνοντας εδώ να νιώθει σα να μπαίνει στο σπίτι ενός φίλου.
   Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια, τα πρώτα που δίδασκα, να ρωτάει ένας μαθητής “Πού είναι η Άννα;” και μια φωνή από το βάθος της αίθουσας να του απαντά “Δουλεύει ως αργά και δε θα προλάβει να έρθει”. Συνειδητοποίησα εκείνη τη στιγμή πως αυτοί οι άνθρωποι μερικές εβδομάδες πριν αγνοούσαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου και τώρα όχι μόνο γνωρίζονταν, αλλά ήξεραν και τα προγράμματά τους. Αυτό ήταν κάτι που δεν είχα συναντήσει συχνά στα μαθήματα που εγώ παρακολουθούσα κι ένιωσα ευλογημένος να οδηγώ μια τέτοια ομάδα. Σκέφτηκα πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν πολύ τυχεροί που νοιάζονταν ο ένας για τον άλλο. Σίγουρα θα αισθάνονταν λιγότερο μόνοι. Κάπου εκεί γεννήθηκε η ανάγκη μου να συντονίσω και να οργανώσω έναν τέτοιο χώρο. Αν είμαι καλός χορευτής-δάσκαλος-θεραπευτής-άνθρωπος, θα το κρίνετε εσείς. Νιώθω όμως πως ένα από τα χαρίσματα που μου δόθηκαν είναι να μαζεύω τον κόσμο γύρω απ’ τη φωτιά. Το εισπράττω συνεχώς από φίλους και μαθητές και θέλω πολύ το Spiti να είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο ο καθένας θα νιώθει πως αυτό που είναι, είναι αρκετό και μοναδικό και όμορφο.

   Yoga
   Χορός
   Θεραπείες
   Σεμινάρια

   Tai Ji Quan