Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Βοήθεια! Οι υπόλοιποι κολυμβητές της ομάδας κολυμπούν γρήγορα, εγώ όμως;

Βοήθεια Οι υπόλοιποι κολυμβητές της ομάδας

Βοήθεια! Οι υπόλοιποι κολυμβητές της ομάδας κολυμπούν γρήγορα, εγώ όμως;

Οι κολυμβητές κάνουμε συνεχώς συγκρίσεις. Βγαίνουμε στην πισίνα, κοιτάμε ποιος είναι στο νερό και απευθείας περνάμε στην αυτοαξιολόγηση.  Βοήθεια Οι υπόλοιποι κολυμβητές της ομάδας

Οι συγκρίσεις που κάνουμε γίνονται υποσυνείδητα και μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα, ειδικά όταν δεν είναι δίκαιες, ή όταν είναι ανούσιες ή μας κρατάνε πίσω από τους στόχους μας. ΄΄Αυτός ο κολυμβητής είναι πολύ ψηλός. Αποκλείεται να μπορώ να τον νικήσω΄΄. Χάρη στο διαδίκτυο έχουμε έναν ατελείωτο αριθμό κολυμβητών με τους οποίους μπορούμε να συγκριθούμε.

Συγκρινόμαστε με τους ανταγωνιστές μας , με τους συναθλητές μας, δεν υπάρχει τέλος σε αυτό τον κύκλο συγκρίσεων, αν μόνοι μας δεν πατήσουμε το κουμπί της σίγασης. Εδώ θα δούμε μερικές συμβουλές και αστεία γεγονότα για το πώς να συγκρατήσουμε αυτή την κακή αλλά ανθρώπινη συνήθεια.

#1. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ

Χρησιμοποιούμε το ρολόι και τον βαθμολογικό πίνακα για να μετρηθούμε με τους άλλους κολυμβητές, κάτι που βγάζει νόημα. Αυτή η μέθοδος όμως παραείναι απλουστευμένη.

Κάποια παιδιά ψηλώνουν μέχρι και 1 μέτρο μέσα σε ένα καλοκαίρι στα 13 τους, άλλα ψηλώνουν αργά και σταθερά άλλα στα 16 τους και άλλα στα 22 τους. ΕΣΥ ΧΑΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ. Το πόσο καιρό θα σου πάρει η αυτοβελτίωση είναι δική σου υπόθεση. Ότι ο διπλανός σου έριξε το χρόνο του 5 δεύτερα σε 1 μήνα, δεν σημαίνει ότι και εσύ θα κάνεις το ίδιο. Όποια και αν είναι η περίπτωση σου , προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς την πρόοδο των άλλων ως παράδειγμα. Όμως, χρησιμοποίησε την επιτυχία των άλλων ως απόδειξη του τι μπορείς να καταφέρεις. ‘’ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ , ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ’’ .

Βοήθεια! Οι υπόλοιποι κολυμβητές της ομάδας

#2. ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ

<< Όταν ήμουν μικρός παίρναμε στο σπίτι ένα περιοδικό που είχε τις βαθμολογίες όλων των κολυμβητών παγκοσμίως. Συνήθιζα να φωτοτυπώ τη σελίδα με τους ανταγωνιστές μου, υπογράμμιζα τα ονόματα και προσπαθούσα να φτάσω τα στατιστικά τους. Υπό αυτή την έννοια, η σύγκριση με βοηθούσε, γιατί με πείσμωνε στην προπόνηση και μου έδινε στόχο. Από την άλλη, απογοητευόμουν από τα υψηλά σκορ των άλλων αθλητών και ένιωθα αβοήθητος και άχρηστος. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα με συμβούλευα να μην χάνω το χρόνο μου στα περιοδικά και να αφοσιωθώ στην προετοιμασία μου. Αν κάτι δεν σε βοηθάει, σταμάτα να χάνεις χρόνο και ενέργεια πάνω του. >>

#3. Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ο ανταγωνισμός και οι αναμετρήσεις με άλλους μας δείχνουν ότι είναι πιθανό να βελτιωθούμε και μπορούν να μας ενθαρρύνουν στο να κοιτάζουμε αν πραγματικά έχουμε μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές μας και τις δυνάμεις μας. Ταχύτεροι κολυμβητές από εσένα σε πιέζουν να γίνεσαι πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου.

#4. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ,ΕΧΕΙΣ ΤΟ …ΛΑΓΟ ΣΟΥ !

Το να βλέπεις έναν συναθλητή σου να τα πηγαίνει τέλεια στην προπόνηση πρέπει να σε ενθουσιάζει. Γιατί; Γιατί τώρα έχεις κάποιον να κυνηγάς. Κάποιον που σε προκαλεί να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα. Ένα από τα μειονεκτήματα του να είσαι ο καλύτερος στην ομάδα σου είναι το γεγονός ότι αφήνεσαι και δεν προσπαθείς να βελτιωθείς αφού δεν έχεις ανταγωνισμό. Είναι πάντα καλύτερο να προπονείσαι με αθλητές καλύτερους από εσένα μιας και έτσι βελτιώνεσαι πολύ πιο γρήγορα, προσπαθώντας να τους φτάσεις.

#5. Η ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΑΙ

Το να νικάς τους άλλους δεν είναι η απόλυτη επιβράβευση, ειδικά αν μένεις στάσιμος και δεν βελτιώνεσαι. Υπάρχουν αθλητές που τερμάτισαν τελευταίοι, αλλά ήταν πανευτυχείς, επειδή βελτίωσαν το χρόνο τους και αυτό ηταν η επιβράβευσή τους. Υπάρχουν επίσης αθλητές που τερμάτισαν πρώτοι, αλλά δεν ήταν τόσο γλυκιά η νίκη γι’ αυτούς γιατί κολύμπησαν πολύ αργότερα από το προσωπικό τους ρεκόρ. Όσο ωραία και αν είναι τα χρυσά μετάλλια και η νίκη, η ικανοποίηση της μεγιστοποίησης του ταλέντου μας είναι ανεκτίμητη. Το κίνητρο, η αυτοπεποίθηση και όλα τα θετικά συναισθήματα έρχονται από την υπέρβαση των δικών μας ορίων, όχι όταν ξεπερνάμε τα όρια κάποιου άλλου. Βοήθεια Οι υπόλοιποι κολυμβητές της ομάδας

#6. ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Στην πραγματικότητα, πάντα θα υπάρχει κάποιος γρηγορότερος από σένα. Ακόμα και αν είσαι ο πιο γρήγορος στην ιστορία, υπάρχει κάποιος εκεί έξω που κάποια στιγμή θα σε ξεπεράσει. Αυτή είναι η ατελείωτη ιστορία στα σπορ. Πάντα θα υπάρχει κάποιος γρηγορότερος, καλύτερος, ψηλότερος, ομορφότερος.. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα παρατήσεις; Να μην δουλεύεις σκληρά; Φυσικά και όχι. ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ. ΚΟΛΥΜΠΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ.

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ειδικότητα κολύμβηση

Προπονητής κολύμβησης Α κατηγορίας

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο