Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Face Yoga Alexandra Vekiari

Face Yoga Alexandra Vekiari

Face Yoga. Ο εναλλακτικός τρόπος, ολιστικής προσέγγισης, για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας υγιές και νεανικό. Τελευταία, ακούτε γι΄αυτήν, όλο και πιο συχνά. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τη Face Yoga, όχι μόνο μια «γυμναστική για το πρόσωπο»; Υπάρχει, πλέον, ένας τρόπος εναλλακτικός, ασφαλής, φυσικός για να παγώσετε το χρόνο! Να πάρετε την κατάσταση –κυριολεκτικά- στα χέρια σας και να διατηρήσετε το πρόσωπό σας σφριγηλό, ξεκούραστο και όμορφο. Είναι η μέθοδος αντιγήρανσης Face Yoga. Πρακτικά, αποτελεί έναν συνδυασμό ασκήσεων, σωστής αναπνοής, πιέσεων (acupressure) και μασάζ σε όλες τις μυϊκές ομάδες του προσώπου και του λαιμού, χάρη στις οποίες αντιμετωπίζεται η βαρύτητα και η χαλάρωση (σημάδια γήρανσης) και προλαμβάνονται οι ανεπιθύμητες ρυτίδες. Πίσω από όλο αυτό, ως πρώτη διδάξασα, βρίσκεται η κυρία Ninon de L’Enclos που το 1710 δημοσίευσε σε φυλλάδιο τις πρώτες ασκήσεις για το πρόσωπο, για να υποστηρίξει τις μαγικές φόρμουλες της αισθητικού της, Jeanne Sauval. Για να γυρίσουμε, όμως, στο τώρα σύμφωνα με πολύ πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, όπως ακριβώς συμβαίνει στο σώμα αν δεν γυμναστεί (οι μυς γίνονται μαλθακοί και η κίνησή μας δυσχεραίνει) το ίδιο συμβαίνει και στο πρόσωπό μας και τους 57 μύες του. Μπορεί, βέβαια, να είναι μικρής επιφάνειας και να μην «δείχνουν» το θεαματικό αποτέλεσμα των γυμνασμένων κοιλιακών, αλλά τα οφέλη που αποκομίζουμε με την εκγύμνασή τους και τα οποία αρχίζουν να φαίνονται στις πρώτες 2-3 εβδομάδες είναι ανεκτίμητα.
Με τη Face Yoga:

2016-03-16 (16)
Οι μυς γυμνάζονται και δυναμώνουν. Η κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου τονώνεται. Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενεργοποιείται. Οι ρυτίδες και οι γραμμές έκφρασης απαλύνονται και προλαμβάνονται. Η ροή της ενέργειας αποκαθίσταται.Η κούραση και η ένταση φεύγουν. Η έκφραση μαλακώνει και τα χαρακτηριστικά αναδεικνύονται.Η υφή της επιδερμίδας και το περίγραμμα του προσώπου βελτιώνονται.
Κι όλα αυτά στη διάρκεια συνεδριών-μαθημάτων, ατομικών ή ομαδικών ,που σας φτιάχνουν και τη διάθεση –οι ασκήσεις της Face Yoga είναι στην πλειοψηφία τους άκρως διασκεδαστικές- καθότι χρειάζεται να προηγηθεί σωστή εκπαίδευση. Ετσι ο καθένας θα μάθει να δουλεύει χωρίς να «τσαλακώνει» το πρόσωπό του, αλλά και θα εντοπίσει τις δικές του, προσωπικές ανάγκες. Στη συνέχεια, αρκούν 5 λεπτά, αρκεί να τα εξοικονομείτε σε καθημερινή βάση. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς, ποτέ δεν είστε πολύ μεγάλοι ή πολύ μικροί για Face Yoga. Μπορείτε πάντα και μπορείτε παντού. Ακόμα και την ώρα που οδηγείτε ή σιδερώνετε ή δουλεύετε μπροστά στον υπολογιστή. Μόλις ξυπνήσετε ή λίγο πριν κοιμηθείτε. Όπως μας λέει η Face Yoga Specialist, Αλεξάνδρα Βεκιάρη «η Face Yoga είναι modus vivendi. Αν δεν την προσπεράσεις, θα σου γίνει απαραίτητη. Πρώτα απ΄ όλα θα μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τους μύες του προσώπου και έτσι θα αποφεύγεις τις επαναλαμβανόμενες λάθος αντανακλαστικές κινήσεις και εκφράσεις που αφήνουν στο πρόσωπο ίχνη ανεπιθύμητα και ανεξίτηλα. Το πρόσωπό σου θα γίνει λαμπερό και θα ανακαλύψεις ξανά την ομορφιά που είχες… απωθήσει. Θα αγαπήσεις αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη. Και μαζί θα απογειώσεις την αυτοπεποίθηση και τη διάθεσή σου. Δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας. Είναι θέμα ποιότητας ζωής». Να γιατί σε λίγο όλοι θα κάνουν Face Yoga, όχι μόνο στο μπάνιο αλλά και στο μετρό!
* H Αλεξάνδρα Βεκιάρη είναι face yoga specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College και την Αρετή Kαφαντάρη/Flow Center, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την World Leading Face Yoga Expert, Danielle Collins. Εχει αφήσει πίσω της Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά, Βιβλία και μισή ντουζίνα γλώσσες, αφού τα υπηρέτησε για πολλά χρόνια με αφοσίωση και συνέπεια.

2016-03-16 (15)
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Αλεξάνδρα Βεκιάρη Face Yoga Alexandra Vekiari
beauty@spa-about.gr / Καρατζά Ελένη

No Comments