Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Ασκηση για τις ενδορφίνες

Ασκηση για τις ενδορφίνες

Τι είναι οι ενδορφίνες; Είναι μια κατηγορία νευροδιαβιβαστών που παράγονται από το σώμα και χρησιμοποιούνται εσωτερικά ως παυσίπονο. Οι ενδορφίνες έχουν έναυσμα τον πόνο και την προσπάθεια. Το ανθρώπινο σώμα παράγει τουλάχιστον 20 διαφορετικά είδη ενδορφινών. Η δράση τους είναι ιδιαιτέρως ευεργετική, καθώς μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση εξουδετερώνοντας τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες , ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης. Όταν οι ενδορφίνες παράγονται σε μεγάλες ποσότητες, συμβάλλουν στην υγεία των οργάνων του σώματος.
Οι ενδορφίνες βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την άσκηση, καθώς έρευνα έχει δείξει πως η παρατεταμένη άσκηση μπορεί να αυξήσει την παραγωγή τους. Αυτή η αίσθηση ευφορίας έχει παρουσιαστεί στους δρομείς σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οταν η ένταση της προπόνησης είναι από μέτρια έως υψηλή αυτό δηλαδή που επιτυγχάνουμε μέσα από τις ασκήσεις του Pilates, θα απελευθερωθούν ενδορφίνες.

Η γυμναστική αποτελεί έτσι κι αλλιώς το φάρμακο για διάφορες ασθένειες, όπως οι καρδιολογικές παθήσεις και η οστεοπόρωση, ταυτόχρονα όμως είναι και φυσικό αντικαταθλιπτικό, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θλίψη, το άγχος και τη μελαγχολία. Η έκκριση σεροτονίνης και ενδορφινών την ώρα της άσκησης, συμβάλλουν στην καλή διάθεση, δρουν κατευναστικά σε περιπτώσεις άγχους ή έντονου θυμού και βοηθούν το μυαλό να ξεχαστεί.
Maria Gripari Pilates

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο