Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Γνώση και συναίσθηση

Γνώση και συναίσθηση

Γνώση και συναίσθηση ή Mindfulness.

Μια νέα μελέτη έχει ανακαλύψει ότι η mindfulness θεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική και σε προστατεύει από μια υποτροπή της κατάθλιψης και τη χρήση αντικαταθληπτικών χαπιών.
Το Mindfulness προέρχεται από τη βουδιστική παράδοση περισυλλογής, αλλά ενσωματώνει μια εστίαση στη βοήθεια των ασθενών να παρακολουθούν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργήσουν διαφορετικά.
Στη μελέτη πήραν μέρος 84 άτομα ηλικίας 18 έως 65 που ήταν σε ύφεση από μια καταθλιπτική διαταραχή. Τα άτομα χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, αντικαταθλιπτική θεραπεία συντήρησης, mindfulness-βασισμένη γνωστική θεραπεία, ή εικονικό φάρμακο.
Οι ασθενείς που είχαν mindfulness-βασισμένη θεραπεία ή αντικαταθλιπτική θεραπεία είχαν μείωση κινδύνου υποτροπής (28% και 27% αντίστοιχα, σε σύγκριση με 71% από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου).
Εχοντας αυτή την εναλλακτική λύση για τα καταπραϋντικά φάρμακα είναι ζωτικής σημασίας να αναφέρουμε ότι πάνω από το 40% των ανθρώπων που βγαίνουν από κατάθλιψη δεν λαμβάνουν ορισμένα από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα για την πρόληψη της υποτροπής, αψηφώντας τις συστάσεις των γιατρών.
Εκτός από το μασάζ γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, κατά του στρες και του άγχους, το mindfulness είναι μία συνέχεια της γιόγκα, του διαλογισμού, του ρέικι και συμβάλλει θετικά στην ευημερία ενός ατόμου.

beauty@spa-about.gr

No Comments