Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

(+30) 6940000002 info@spa-about.gr

Καλλυντικά από την θάλασσα

Καλλυντικά από την θάλασσα

Η Γη αποτελείται από 70% νερό, οπότε δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι οι κατασκευαστές καλλυντικών στρέφονται στους ωκεανούς και σε γλυκά νερά για να ανακαλύψουν καινούργιες πρώτες ύλες για τα προϊόντα τους.

Οπότε, μπορεί να αναρωτιέστε, ποια οφέλη μπορούν να προσφέρουν τα θαλάσσια στοιχεία στην ομορφιά και την υγεία σας;

Δύο πολύ δημοφιλή συστατικά που χρησιμοποιούνται σε πολλά καλλυντικά είναι τα Chlorella Vulgaris και Chlorella Pyrenoidosa, τα οποία είναι πράσινα φύκια. Το Chlorella vulgaris πλέον το συναντάμε αρκετά συχνά σε προϊόντα ομορφιάς, ενώ το Chlorella pyrenoidosa το βλέπουμε συχνά σε προϊόντα για την περιποίηση μαλλιών. Επιπλέον, και τα δύο λαμβάνονται επίσης και ως διατροφικά συμπληρώματα καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα και βοηθούν στην καλή πέψη και την υγεία του δέρματος.
Παραδοσιακά, τα φύκια είναι γνωστό ότι έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Όταν εκχυλίσματα φυκιών συνδυάζονται σωστά, τότε έχουμε στα χέρια μας ένα καλλυντικό που μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα σημάδια του χρόνου.
Για τον λόγο αυτό μπορούμε να βρούμε περίπου 30 διαφορετικά είδη φυκιών να χρησιμοποιούνται σε εκατοντάδες προϊόντα φροντίδας προσώπου και μαλλιών.
Τα φύκια δεν είναι όμως το μόνο φυσικό συστατικό που μπορούμε να βρούμε στην θάλασσα. Ένα άλλο δημοφιλές συστατικό είναι το θαλάσσιο κολλαγόνο το οποίο αποσπάται από μία ουσία που βρίσκεται στα λέπια των ψαριών. Λέγεται μάλιστα ότι παρέχει προστασία στο δέρμα με τις αντιγηραντικές του ιδιότητες και είναι ήδη αρκετά διάσιμο στην Ασία. Η εν λόγω Ηπειρος μπορούμε να πούμε ότι είναι η αγορά στην οποία ελέγχονται πρώτα τα θαλάσσια καλλυντικά πριν έρθουν και στην Ευρώπη.
Επιλεγμένα θαλάσσια ενεργά συστατικά έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε πασίγνωστες εταιρείες καλλυντικών.
Farmona Cosmetics

No Comments