Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Προειδοποίηση για το μανικιούρ με τζελ

Προειδοποίηση για το μανικιούρ με τζελ

Μπορεί το μανικιούρ με τζελ να προσφέρει ένα μόνιμο άψογο αποτέλεσμα στα νύχια αλλά Αμερικανοί δερματολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη μακροπρόθεσμα, επιφέροντας ακόμα και καρκίνο του δέρματος.
Μπορεί το μανικιούρ με τζελ να προσφέρει ένα μόνιμο άψογο αποτέλεσμα στα νύχια, μόνιμος όμως είναι και ο κίνδυνος στον οποίο τα εκθέτει. Αμερικανοί δερματολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης προειδοποιούν ότι η συχνή έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία των λαμπών, με την οποία στερεοποιείται το τζελ, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη μακροπρόθεσμα, επιφέροντας ακόμα και καρκίνο του δέρματος.
Για τον συγκεκριμένο τύπο μανικιούρ, χρησιμοποιείται ένα ειδικό βερνίκι το οποίο σκληραίνει μόλις εκτεθεί στην υπεριώδη ακτινοβολία. Πολλές γυναίκες το προτιμούν για την περιποίηση των νυχιών τους, καθώς τους προσφέρει χρώμα που δεν χάνει τη λάμψη του και δεν ξεφλουδίζει για αρκετές βδομάδες σε αντίθεση με τα κοινά βερνίκια. Ωστόσο, όσες καταφεύγουν συχνά στο λεγόμενο «μόνιμο μανικιούρ», παραπονιούνται ότι με τον καιρό τα νύχια τους γίνονται πιο λεπτά και εύθραυστα. Τη διαπίστωση αυτή έρχονται να επιβεβαιώσουν με επιστημονικά ευρήματα οι δερματολόγοι, οι οποίοι μάλιστα επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος δεν αφορά μονάχα στα νύχια, αλλά και στο γύρω δέρμα. «Οι γυναίκες που κάνουν συχνά μανικιούρ με τζελ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν ακόμα και με καρκίνο του δέρματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Κρις Άντιγκαν, συγγραφέας της σχετικής μελέτης στην επιθεώρηση “American Academy of Dermatology”. Όπως εξήγησε, οι λάμπες που χρησιμοποιούνται για τη στερεοποίηση του τζελ, χρησιμοποιούν υπεριώδη ακτινοβολία ευρέως φάσματος που βλάπτει το δέρμα με τον ίδιο τρόπο που βλάπτει το σολάριουμ. Αρκετές συσκευές μάλιστα δεν φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ασφαλείας, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν το ποσοστό έκθεσης του δέρματός τους στην ακτινοβολία.
Μία ακόμα ανεπιθύμητη παρενέργεια της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι η γήρανση του δέρματος, που σημαίνει ότι μία γυναίκα μπορεί να καταλήξει με τέλεια νύχια αλλά ρυτιδιασμένα χέρια. Επιπλέον, ο Δρ. Άντιγκαν προειδοποίησε ότι το μόνιμο μανικιούρ μπορεί να καμουφλάρει παθήσεις των νυχιών, όπως μία μόλυνση ή ακόμα και έναν όγκο, καθυστερώντας έτσι τη διάγνωση.
Ο Δρ. Άντιγκαν συνέστησε στις γυναίκες να επιλέγουν το μόνιμο μανικιούρ με τζελ μόνο για ιδιαίτερες περιπτώσεις έτσι ώστε να μειώνουν τις συνέπειες των χημικών τραυμάτων, αφού όπως τόνισε, τα νύχια χρειάζονται έως και έξι βδομάδες για να ανακτήσουν την υγεία τους. Τόνισε τέλος την ανάγκη χρήση ενός αντηλιακού ευρέως φάσματος πριν το μανικιούρ.
http://tzermias.gr/

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο