Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Μανικιούρ – Πεντικιούρ με ασφάλεια

Μανικιούρ – Πεντικιούρ με ασφάλεια

Τα όμορφα νύχια ξεκινούν από μέσα, η φροντίδα και η περιποίηση του νυχιού πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας, υγιή νύχια πάνω απ’ όλα. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν:
1. Εφαρμόστε μια κρέμα για να ενυδατώσει τα νύχια σας, ειδικά μετά από αφαίρεση μόνιμου ή ακρυλικού βερνικιού δεδομένου ότι περιέχουν περισσότερες χημικές ουσίες από ένα απλό βερνίκι.
2. Για την πρόληψη της λοίμωξης, μην κόβετε ποτέ ή μην σπρώχνετε προς τα πίσω τα πετσάκια σας. Αν χρειαστεί να το κάνετε, μόνο μετά το ντους ή το μπάνιο σας με ήπια κίνηση.
3. Ενώ τα περισσότερα ινστιτούτα αισθητικής ακολουθούν αυστηρές οδηγίες καθαριότητας και απολύμανσης, κατά την επίσκεψή σας σε αυτά, ψάξτε για τα ακόλουθα:
* Ο τεχνικός που θα σας αναλάβει έχει την απαραίτητη άδεια και εμπειρία που απαιτείται;
* H θέση σας είναι καθαρή;
* Ο τεχνικός πλένει τα χέρια του πριν σας αναλάβει (από τον προηγούμενο πελάτη).
* Τα εργαλεία πρέπει να είναι αποστειρωμένα, και χρησιμοποιούνται μόνο για ένα πελάτη.
* Επιπλέον, μην διστάζετε να ρωτάτε για οτιδήποτε σας κάνει κακή εντύπωση, π.χ. αν δεν βλέπετε τον κλίβανο για την αποστείρωση των εργαλείων, ρωτήστε!
4. Ξυρίστε τα πόδια σας, μετά το πεντικιούρ, όχι πριν. Πριν κάνετε το πεντικιούρ σας θα πρέπει να έχει περάσει ένα 24ωρο από το ξύρισμα των ποδιών σας. Εαν κοπείτε στο ξύρισμα ένα πεντικιούρ μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο για λοίμωξη.
5. Εάν κάνετε συχνά μανικιούρ και πεντικιούρ (σε συγκεκριμένο ινστιτουτό) μπορείτε να μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για σας.
6. Επιπλέον, ελέγξτε ότι το ποδόλουτρο και τα φίλτρα έχουν απολυμανθεί επιμελώς πριν τη χρήση. Αν δεν καθαρίζονται σωστά, θα “φιλοξενήσετε” βακτήρια και μύκητες στα πόδια σας.
7. Αν θέλετε να φορέσετε ένα φωτεινό κόκκινο ή έντονο χρώμα μανό, προλαμβάνει τον αποχρωματισμό αν εφαρμόσετε ένα επιπλέον στρώμα επικάλυψης βάσης, αν τα νύχια σας είναι κιτρινισμένα και αποχρωματισμένα από το βερνίκι.
8. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι βυθίζοντας τα νύχια σε ζελατίνη τα καθιστά ισχυρότερα. Γυαλιστικά που περιέχουν ενίσχυση στα συστατικά αυξάνουν την ακαμψία των νυχιών, και κάνει τα νύχια να σπάνε πιο συχνά.
9. Μην φοράτε τεχνητά νύχια για να καλύψετε κάποιο πρόβλημα στα νύχια σας, δεδομένου ότι μπορεί να τo κάνει χειρότερo. Τα τεχνητά νύχια καλό είναι να τα αποφεύγουν οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις από μύκητες ή έχουν εύθραστα νύχια. Για άτομα με υγιή νύχια, τα τεχνητά νύχια μπορεί να είναι μια χαρά αλλά “παν μέτρον άριστον” … όχι συνέχεια.
10. Καλό είναι να ξέρετε ποια προϊόντα χρησιμοποιούνται στα νύχια σας, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο είδος αλλεργίας, εξανθήματος ή άλλης αντίδρασης.
Καρατζά Ελένη
beauty@spa-about.gr

No Comments