­
Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Μειώστε τις ρυτίδες με μία σοκολάτα…

Μειώστε τις ρυτίδες με μία σοκολάτα…

Η αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος του λοβού κακάο ως αντιρυτικό τζελ για το δέρμα μας.
Οι λοβοί (cocao pods) είναι υλικά που βρίσκουμε στις φυτείες κακάο, οι οποίοι συνήθως πετιούνται.
Το επόμενο μεγάλο συστατικό μείωση των ρυτίδων μπορεί να είναι ένα άχρηστο υλικό παραγωγής σοκολάτας, σύμφωνα με τους ερευνητές από τη Μαλαισία.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αισθητική Δερματολογία, οι ερευνητές χρησιμοποιούν τα αντιοξειδωτικά οφέλη των λοβών κακάο σε ένα αντιρυτιδικό τζελ και είδα αποτελέσματα.
Αυτοί οι λοβοί περιέχουν αντιοξειδωτικές ενώσεις, συγκεκριμένα το μηλικό οξύ, προκυανιδίνη Β1, ροσμαρινικό οξύ, προκυανιδίνη C1, απιγενίνη και ελλαγικό οξύ. Οι ερευνητές, αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν στην προετοιμασία αντιρυτιδικής αξιολογώντας τις επιπτώσεις.

Το εκχύλισμα κακάο (CPE) ενσωματώθηκε σε μία γέλη, και η συγκέντρωσή του υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας κύτταρα ινοβλαστών καθορίζοντας πόσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διατηρώντας τη βιωσιμότητά τους, το 50% των κυττάρων (ΕC50), με λίγα λόγια οι ερευνητές ήθελαν να συμπεριλάβουν μία αποτελεσματική συγκέντρωση τόση όση να μην βλάψει τα κύτταρα.
Το τζελ εξετάστηκε, για να καθορίσει την αποτελεσματικότητα της CBE σε μορφή γέλης χρησιμοποιώντας Visioscan για να μειώσει τις ρυτίδες του δέρματος και τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, μετά από 12 εξεταστές-δοκιμαστές οι οποίοι δοκίμασαν τη συγκεκριμένη γέλη, οι ρυτίδες του δέρματος βελτιώθηκαν περίπου 7% με την προετοιμασία, μετά από τρεις εβδομάδες η βελτίωση ήταν γύρω στα 13% η βελτίωση ήταν αισθητή προχωρώντας τη θεραπεία. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το CPE θα μπορούσε να ωφελήσει το δέρμα και θεωρείται ότι ένα είναι συστατικό το οποίο έχει μέλλον στα δερματικά καλλυντικά και ειδικότερα στα αντιρυτιδικά προϊόντα.
Καρατζά Ελένη
beauty@spa-about.gr

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο