Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Μειώστε τις ρυτίδες με μία σοκολάτα…

Μειώστε τις ρυτίδες με μία σοκολάτα…

Η αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος του λοβού κακάο ως αντιρυτικό τζελ για το δέρμα μας.
Οι λοβοί (cocao pods) είναι υλικά που βρίσκουμε στις φυτείες κακάο, οι οποίοι συνήθως πετιούνται.
Το επόμενο μεγάλο συστατικό μείωση των ρυτίδων μπορεί να είναι ένα άχρηστο υλικό παραγωγής σοκολάτας, σύμφωνα με τους ερευνητές από τη Μαλαισία.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αισθητική Δερματολογία, οι ερευνητές χρησιμοποιούν τα αντιοξειδωτικά οφέλη των λοβών κακάο σε ένα αντιρυτιδικό τζελ και είδα αποτελέσματα.
Αυτοί οι λοβοί περιέχουν αντιοξειδωτικές ενώσεις, συγκεκριμένα το μηλικό οξύ, προκυανιδίνη Β1, ροσμαρινικό οξύ, προκυανιδίνη C1, απιγενίνη και ελλαγικό οξύ. Οι ερευνητές, αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν στην προετοιμασία αντιρυτιδικής αξιολογώντας τις επιπτώσεις.
Το εκχύλισμα κακάο (CPE) ενσωματώθηκε σε μία γέλη, και η συγκέντρωσή του υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας κύτταρα ινοβλαστών καθορίζοντας πόσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διατηρώντας τη βιωσιμότητά τους, το 50% των κυττάρων (ΕC50), με λίγα λόγια οι ερευνητές ήθελαν να συμπεριλάβουν μία αποτελεσματική συγκέντρωση τόση όση να μην βλάψει τα κύτταρα.
Το τζελ εξετάστηκε, για να καθορίσει την αποτελεσματικότητα της CBE σε μορφή γέλης χρησιμοποιώντας Visioscan για να μειώσει τις ρυτίδες του δέρματος και τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, μετά από 12 εξεταστές-δοκιμαστές οι οποίοι δοκίμασαν τη συγκεκριμένη γέλη, οι ρυτίδες του δέρματος βελτιώθηκαν περίπου 7% με την προετοιμασία, μετά από τρεις εβδομάδες η βελτίωση ήταν γύρω στα 13% η βελτίωση ήταν αισθητή προχωρώντας τη θεραπεία. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το CPE θα μπορούσε να ωφελήσει το δέρμα και θεωρείται ότι ένα είναι συστατικό το οποίο έχει μέλλον στα δερματικά καλλυντικά και ειδικότερα στα αντιρυτιδικά προϊόντα.
Καρατζά Ελένη
beauty@spa-about.gr

No Comments