Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Παχυσαρκία και fast food

Παχυσαρκία και fast food

Παχυσαρκία και fast food

Παχυσαρκία και fast food – Έχει κάποια αξία ή μήμπως όχι;

Οι σημερινές συνθήκες ζωής έχουν επιφέρει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερες οικογένειες να έχουν αντικαταστήσει το σπιτικό φαγητό με γρήγορο φαγητό, το οποίο είναι γευστικό, φθηνό, φτωχό σε θρεπτικά συστατικά, πλούσιο σε κορεσμένα λίπη, αλάτι, ζάχαρη και το οποίο έχει αντικαταστήσει υγιεινότερες επιλογές, όπως φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά.

Παχυσαρκία και fast food

Όταν τα άτομα τρώνε στα εστιατόρια έχουν την τάση να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα φαγητού και να επιλέγουν τρόφιμα αυξημένης ενεργειακής πυκνότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, άτομα που καταναλώνουν “γρήγορο φαγητό” δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο, να παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος απ’ ότι τα άτομα που κατανάλωναν αντίστοιχο φαγητό μία φορά την εβδομάδα ή καθόλου.

Σημαντικό πρόβλημα του γρήγορου φαγητού, εκτός της φτωχής θρεπτικής αξίας είναι και το μέγεθος της μερίδας των εστιατορίων, το οποίο παρουσιάζει σημαντική αύξηση και σε κάποια είδη π.χ τηγανιτές πατάτες έχει τριπλασιαστεί!

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφεύγετε τα ταχυφαγεία, καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρείτε κάποια υγιεινή επιλογή και το πιο πιθανό είναι να υποπέσετε σε διατροφικό ατόπημα! Μακριά από τις τροφές αυτές λοιπόν και επισκεφθείτε την σελίδα μας για περισσότερες διατροφικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο