Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Κινόα

Κινόα

Κινόα

Κινόα -quinoa, η βασίλισσα των υπερτροφών. Είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και υπάρχουν σε πολλά χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο αλλά και μπλε.

Ανήκει στα ψευτοδημητριακά (μοιάζει με δημητριακό, αλλά δεν κατηγοριοποιείται σε αυτά ) μάλλον για βιομηχανικούς λόγους. Ήρθε στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων. Πρόκειται για τον καρπό του φυτού τον σπόρο, και θεωρείται πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών.

Η κινόα επιπλέον περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία δε βλάπτουν την καρδιά. Επίσης είναι καλή πηγή φωσφόρου και έχει πολύ μαγνήσιο και σίδηρο. Δεν έχει γλουτένη και χωνεύεται εύκολα.

Οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει την κινόα εξαιρετικά ισορροπημένη και πλήρη τροφή, είναι εύπεπτη βοηθάει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση, την πνευματική απόδοση, τις ημικρανίες και είναι επίσης αντιοξειδωτική.

Χρησιμοποιείται ευρέως στις συνταγές μαγειρικής . Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών.

Τα οφέλη της:

* η περιεκτικότητάς της σε πρωτεϊνες (14%)
* ασβέστιο, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
* αντιοξειδωτικές ουσίες,
* αντιφλεγμονώδη συστατικά
* λίπος ( μονοακόρεστα λιπαρά οξέα)
* θρεπτικά στοιχεία, πηγή διαιτητικών ινών, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και αρκετές βιταμίνες
* ανθεκτική στην οξείδωση, η διαδικασία του μαγειρέματος στον ατμό δεν πλήττουν σημαντικά την ποιότητα των λιπαρών οξέων και δεν μειώνεται η θρεπτική της αξία.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο