Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Θεραπεία Scenar -Τεχνολογία από το μέλλον

Θεραπεία Scenar -Τεχνολογία από το μέλλον

Mία επαναστατική συσκευή φυσικής θεραπείας που αναπτύχθηκε από Ρώσους επιστήμονες με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στις αποστολές των αστροναυτών.
Αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή συνδυασμένης ηλεκτροθεραπείας και βιοανάδρασης.
Τί είναι η θεραπεία SCENAR (ΣΚΕΝΑΡ);
S.C.E.N.A.R. (Self Controlled Energy Neural Adaptive Regulator)
Είναι μία εξελιγμένη μορφή συνδυασμένης ηλεκτροθεραπείας και ενεργής βιοανάδρασης, η οποία δρα διεγείροντας τους φυσικούς μηχανισμούς αυτό-ίασης του σώματος. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος θεραπείας στη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δίνει εντυπωσιακά γρήγορα αποτελέσματα σε πρόσφατες και οξείες καταστάσεις, και σταθερή βελτίωση σε χρόνια προβλήματα – συχνά βοηθάει σε περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες.
Η συσκευή Scenar λειτουργεί διαδερμικά. Είναι πολύ διαφορετική από τα άλλα μέσα ηλεκτροθεραπείας γιατί συνδυάζει λειτουργίες μέτρησης ενέργειας μαζί με την ανάδραση σε πραγματικό χρόνο. Παίρνει ενδείξεις από τα σημεία του σώματος και με συνεχείς υπολογισμούς εφαρμόζει ακριβώς την κατάλληλη ηλεκτρική ώση και την ποσότητα της ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός για να κινητοποιήσει τους φυσικούς μηχανισμούς ίασης του σώματος.
Η θεραπεία Scenar είναι φυσική, μη-παρεμβατική, χωρίς παρενέργειες και οι ασθενείς συχνά αναφέρουν αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία.
Πώς δουλεύει η μέθοδος SCENAR;
Η συσκευή SCENAR σκανάρει τις πάσχουσες περιοχές του σώματος και λαμβάνει μετρήσεις από τις νευρικές απολήξεις. Με τα δεδομένα που συλλέγει διαμορφώνει και εφαρμόζει ηλεκτρικές ώσεις που αποστέλλονται στον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος. Ο εγκέφαλος αποκρίνεται σε αυτό το ερέθισμα με το δικό του σήμα, το οποίο λαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο από τη συσκευή Scenar και ερμηνεύεται ώστε να σταλεί νέα τροποποιημένη ηλεκτρική ώση, και ούτω καθεξής. Αυτή η συνεχής επικοινωνία «δράσης και αντίδρασης» που γίνεται μεταξύ της συσκευής Scenar και του νευρικού συστήματος ονομάζεται ενεργή αντανακλαστική βιοανάδραση και συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθεί ισορροπία (ομοιόσταση) στην πάσχουσα περιοχή.Μετά από ένα τραυματισμό ή τα αρχικά στάδια μίας νόσου, το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και του πληγέντος σημείου του σώματος μπορεί να παύσει ή ο εγκέφαλος να συνηθίσει το σήμα κινδύνου που στέλνει η συγκεκριμένη περιοχή. Ο εγκέφαλος, τότε, αρχίζει να δέχεται το σήμα ως «φυσιολογικό». Αυτός είναι ένας λόγος που πολλές καταστάσεις γίνονται χρόνιες και δεν ανταποκρίνονται σε θεραπείες. Οι ηλεκτρικές ώσεις του Scenar έχουν σκοπό να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με αποτέλεσμα να «δει» ο εγκέφαλος το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει.
Το Scenar είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα μέσα ηλεκτροθεραπείας καθώς στερούνται της ικανότητας της βιοανάδρασης. Μόνο το Scenar συνδυάζει λειτουργίες μέτρησης ενέργειας μαζί με την ανάδραση σε πραγματικό χρόνο, ώστε με συνεχή προσαρμογή να υπολογίζει και να εφαρμόζει ακριβώς την κατάλληλη κυματομορφή και το ποσό ενέργειας που χρειάζεται το σώμα.
Ποια είναι η αίσθηση της θεραπείας;
Η επίδραση της θεραπείας είναι χαλαρωτική.Το ρεύμα της συσκευής είναι πολύ ήπιο (λειτουργεί με μπαταρίες και όχι με 220V) και η αίσθησή του είναι ευχάριστη και σε καμία περίπτωση επώδυνη. Τα αναλγητικά αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να γίνουν αντιληπτά άμεσα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ή λίγες ώρες μετά το πέρας της συνεδρίας. Αυτή η βελτίωση στα συμπτώματα που παρουσιάζεται μετά τη θεραπεία μπορεί να παραμείνει σταθερή ή ακόμη και να αυξάνεται μέσα στις επόμενες μέρες.
Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας;
Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και μία συνεδρία Scenar να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθως, όμως, χρειάζεται ένας κύκλος θεραπειών για να ενισχυθεί ο μηχανισμός ίασης του οργανισμού. Οι συνεδρίες γίνονται καθημερινά ή εβδομαδιαία ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Human Kinetics – Φυσικές Θεραπείες

No Comments