Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Ασκήσεις για την ισχιαλγία

Ασκήσεις για την ισχιαλγία

Τι είναι η ισχιαλγία;
Ισχιαλγία δεν είναι απλά ένας πόνος στην πλάτη ή τα πόδια, από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, μπορεί να προκληθεί εξουθενωτικός πόνος και απογοήτευση στην καθημερινότητά σας. Η καθιστική ζωή είναι μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης τέτοιων παθήσεων.
Ασκήσεις για την ισχιαλγία
Αν πιστεύεται πως είστε θύμα της ισχιαλγίας, δοκιμάστε τις παρακάτω διατάσεις –ασκήσεις για την ανακούφιση από τον πόνο. Εξασκώντας αυτές τις 4 ασκήσεις έως δύο φορές τη μέρα, σίγουρα θα σας φέρει αναγκαία ανακούφιση από τον δύσκολο πόνο της ισχιαλγίας.
Διάταση σε ύπτια θέση

2016-06-09 (1)
Ξαπλώστε ανάσκελα και σταυρώστε το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί στον αέρα με τα γόνατα λυγισμένα. Περάστε τα χέρια πίσω από το δεξί μηρό και τραβήξτε το γόνατο προς το στήθος. Οι αγκώνες πρέπει να είναι ανοιχτοί , οι ώμοι χαλαροί και το αριστερό γόνατο να παραμένει ανοιχτό. Κρατήστε τη διάταση για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.
Διάταση σε καθιστή θέση

2016-06-09 (2)
Σε καθιστή θέση φέρτε το αριστερό πόδι να σταυρώσει πάνω από το τεντωμένο δεξί πόδι που
βρίσκεται στο πάτωμα. Το πέλμα του αριστερού ποδιού πρέπει να πατάει εξωτερικά του δεξιού γόνατος. Τοποθετώ το δεξί μου αγκώνα να αγκαλιάσει το αριστερό γόνατο με τα χέρια πιασμένα και έχοντας ίσια την πλάτη. Κρατήστε τη διάταση για 30-60 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.
Πόζα του περιστεριού

2016-06-09 (3)2016-06-09 (4)
Από γονυπετής θέση (λυγισμένα γόνατα με τη λεκάνη να ακουμπά στις φτέρνες), φέρνω το αριστερό πόδι τεντωμένο πίσω μου και το δεξί λυγισμένο γόνατο σε ορθή γωνία μπροστά μου. Το δεξί ισχίο κάνει έξω στροφή. Προσπαθήστε τα κοκαλάκια της λεκάνης να ‘’κοιτάνε’’ ευθεία μπροστά και να έχετε όρθιο τον κορμό. Τα δάκτυλα των χεριών ακουμπούν μπροστά από το δεξί πόδι. Κρατήστε τη θέση για πέντε έως δέκα αναπνοές, στη συνέχεια, μεταβείτε στην άλλη πλευρά.
Λίγα λόγια για την ανατομία

2016-06-09
Το ισχιακό νεύρο περνά μέσα ή κάτω από ένα μικρό αλλά ισχυρό μυ που βρίσκεται βαθιά μέσα στους γλουτιαίους μύες , τον απιοειδή. Ο απιοειδής βοηθά στις περιστροφικές κινήσεις των ισχίων. Αν για κάποιο λόγο ο μυς αυτός γίνει πολύ σφικτός με μυϊκούς σπασμούς, μπορεί να επηρεάσει την πορεία του ισχιακού νεύρου προκαλώντας τεράστιο πόνο, μούδιασμα και τσούξιμο στα κάτω άκρα.

Περισσότερες συμβουλές στο Physiomel Φυσικοθεραπευτήριο – Pilates – Yoga

No Comments