Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

CrossFit

CrossFit

Το CrossFit είναι ένα καινούριο σύστημα προπόνησης. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μια μεγάλη γκάμα προπονητικών μεθόδων (με βάση λοιπόν το cross είναι μία διασταύρωση των μεθόδων αυτών) γι’ αυτό η συγκεκριμένη προπόνηση έχει αγαπηθεί πολύ και  αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ελλάδα.
Υπάρχουν 10 διαφορετικοί παράγοντες που απαρτίζουν την έννοια του fitness. Είναι η δύναμη, η καρδιοαναπνευστική αντοχή, η αντοχή στη δύναμη, η ισχύ, η ταχύτητα, η ευλυγισία, η ευκινησία, ο συντονισμός, η ισορροπία και η ακρίβεια. Στο CrossFit, στοχεύουμε στην αρμονική ανάπτυξη και των 10 δεξιοτήτων. Αν υστερεί ο αθλητής σε κάποια από αυτά χάνεται η αρμονία και η συνολική ισορροπία.
Το crossfit απευθύνεται σε όλους τους ασκούμενους ανεξαρτήτως ηλικίας και όλες οι ασκήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδό τους. Ο βαθμός δυσκολίας διαφοροποιείται ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και το επίπεδο του ασκούμενου. Οι κινήσεις είναι πολυαρθρικές και γυμνάζουν ταυτόχρονα ολόκληρο το σώμα, εκτοξεύοντας το μεταβολισμό και την ορμονική ανταπόκριση.
Οι ασκήσεις προέρχονται από αθλήματα όπως η άρση βαρών, η ενόργανη γυμναστική, το power lifting (άρση βαρών), το στίβο, την κωπηλασία και πολλών άλλων ασκήσεων, οι οποίες εκτελούνται με βασικό ανταγωνιστή τον χρόνο. Το Crossfit περιλαμβάνει λίγο από. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εκτελέσουν όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορούν σε προκαθορισμένες ασκήσεις μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.
Όταν ο ασκούμενος εξοικειωθεί και αποκτήσει παράλληλα σωστή τεχνική θα δει τα αποτέλεσμα στο σώμα του, στην αντοχή του και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης … στα καλύτερά της.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο