Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Αποτρίχωση και εφηβεία

Αποτρίχωση και εφηβεία

To πρόβλημα, οι εναλλακτικές, η ανακούφιση

Η κάθε μητέρα, κάποια στιγμή στη ζωή της, θα έρθει αντιμέτωπη με την ωρίμανση της κόρης της και τα μικρά προβλήματα που προκαλούνται τότε. Και θα πρέπει να βρει την καλύτερη λύση σε όλα και εγκαίρως. Ετσι, θα έρθει η στιγμή που θα κληθεί να τη συμβουλεύσει για το θέμα της αποτρίχωσης.
Θα αναρωτηθείτε λοιπόν, και εύλογα, πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα κορίτσι την αποτρίχωση και ποια μέθοδος θα πρέπει να εφαρμοστεί. Πριν και από αυτό, το πιο σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη σας το πόσο άνετα νιώθει το παιδί σας με αυτό και το πόσο, πραγματικά, το απασχολεί η τριχοφυΐα του.

Γενικά, καλό είναι ένα κορίτσι να ξεκινήσει την αποτρίχωση μετά την έναρξη της περιόδου του. Εξαρτάται βέβαια από το πόσο έντονη είναι η τριχοφυΐα του, πόσο σκουρόχρωμη και σε ποια σημεία υπάρχει, αν είναι ορμονοεξαρτώμενη ή όχι. Σε περιπτώσεις που τα κορίτσια έχουν έντονη τριχοφυΐα, πρέπει να επισκεφθούν έναν παιδοενδοκρινολόγο, προτού ξεκινήσουν οποιασδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης.
Ο επαγγελματίας αισθητικός, πάντως, ξέρει να σας κατευθύνει για το αν θα πρέπει να προχωρήσετε με αποτρίχωση και με ποιο είδος, για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Το ξυράφι μπορεί να φαίνεται η πιο εύκολη λύση, όμως αγριεύει την τρίχα και απαιτεί συστηματική χρήση. Οι σκληρές άκρες των τριχών εισχωρούν στο δέρμα, αντί να μεγαλώνουν έξω από αυτό, και στην καλύτερη περίπτωση φαίνονται σαν μαύρες κουκίδες κάτω από το δέρμα, ενώ στη χειρότερη μπορούν να εκδηλωθούν εξανθήματα.
Η αποτριχωτική κρέμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να δημιουργήσει κάποια αλλεργία ή ακόμα και έγκαυμα. Καλό είναι να εφαρμόζεται σε συνεργασία με έναν ενήλικα και να τη δοκιμάζουμε αρχικά σε μία πολύ μικρή επιφάνεια.
Η χαλάουα ή το ζεστό κερί αποτελούν πολύ καλές επιλογές, γιατί οι τρίχες δεν αγριεύουν και σιγά σιγά αραιώνουν. Καλό είναι, τόσο η χαλάουα, όσο και η αποτρίχωση με ζεστό ή κρύο κερί να γίνονται από αισθητικό που θα χρησιμοποιεί τα ειδικά προϊόντα για ευαίσθητα δέρματα.
Οι δερματολόγοι του Vivify προτείνουν :
Για την αποτρίχωση με κερί, καλό είναι να χρησιμοποιούνται φυτικά προϊόντα, όπως στη θεραπεία Depilation soft που εφαρμόζουν οι ειδικοί αισθητικοί των Vivify, με ζεστό κερί – χωρίς ρυτίνη, που είναι εμπλουτισμένο με μικρο-ίνες. Επιτρέπει τη σωστή αφαίρεση της τρίχας από τον θύλακα, με άνετο και αποτελεσματικό τρόπο. Μετά τη θεραπεία αποτρίχωσης, η αισθητικός απλώνει ένα ειδικό προϊόν που περιέχει καταπραϋντικά αιθέρια έλαια που επιβραδύνουν την ανάπτυξη της τρίχας και διατηρούν για περισσότερο χρόνο το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης.
Για τη μόνιμη αποτρίχωση προτείνεται η μέθοδος με IPL, που είναι απολύτως ακίνδυνη και ασφαλής, γιατί στοχεύει κατευθείαν μόνο στο θύλακα της τρίχας. Μπορεί να εφαρμόζεται σε πολύ νεαρά κορίτσια, όταν έχει σταθεροποιηθεί ο εμμηνορροϊκός κύκλος.
VIVIFY

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο