Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Oσα πρέπει να γνωρίζω για την αποτρίχωση με Laser

Oσα πρέπει να γνωρίζω για την αποτρίχωση με Laser

Η αποτρίχωση με Laser είναι πλέον μία ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή η οποία παρέχεται σε πολλούς χώρους γύρω μας. Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε, πότε να ξεκινήσουμε, πόσος χρόνος και πόσες συνεδρίες χρειάζoνται, πότε δεν πρέπει να εφαρμόζεται και τι χρειάζεται να προσέξουμε;
Θα προσπαθήσουμε παρακάτω να απαντήσουμε σε πολλά δικά σας ερωτήματα τα οποία δικαιολογημένα προκύπτουν, ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με την διαδικασία της αποτρίχωσης με την χρήση Laser.
Τι είναι η αποτρίχωση με Laser;
Πρόκειται για μόνιμη μέθοδο αποτρίχωσης η οποία εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος και η οποία είναι κατάλληλη για άνδρες και για γυναίκες. Αφαιρεί μόνιμα το 96% της ανεπιθύμητης σωματικής τριχοφυϊας και πρέπει να εφαρμόζεται από εκπαιδευμένο προσωπικό, πάντα μετά από την εξέταση και την άδεια ιατρού.
Για ποιόν λόγο πρέπει να κάνω αποτρίχωση με Laser;
Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που επιλέγουν την αποτρίχωση με Laser το κάνει για αισθητικούς λόγους.Είναι όμως πολλές και οι περιπτώσεις που λόγοι ιατρικοί επιβάλλουν την αποτρίχωση με Laser. Αιτία της υπερτρίχωσης πέρα από την κληρονομικότητα μπορεί να είναι μια φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει ένας ασθενής (π.χ κορτιζόνη) ή από παθολογικές καταστάσεις όπως λόγου χάρη ο υποθυρεοειδισμός.
Σε ποιές περιοχές το αποτέλεσμα είναι καλύτερο;
Τα πόδια, οι μασχάλες και το μπικίνι είναι περιοχές στις οποίες συνήθως τα αποτελέσματα από την αποτρίχωση με Laser είναι πιο άμεσα. Στο πρόσωπο μπορεί να χρειαστεί λίγοςπερισσότερος χρόνος λόγω κάποιας ορμονικής επιβάρυνσης. Επίσης τα αποτελέσματα είναι πιο άμεσα στις γυναίκες καθώς οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ανδρογόνων.
Πόσες συνεδρίες χρειάζονται στην αποτρίχωση με Laser;
Ο αριθμός συνεδριών που χρειάζεται συνήθως κυμαίνεται από 6 εώς 7, κάποιες φορές ίσως χρειαστεί περισσότερες συνεδρίες στην περιοχή του προσώπου, ο τελικός αριθμός συνεδριών που θα χρειαστεί καθορίζεται επίσης από το χρώμα του δέρματος και της τρίχας, καθώς και το πάχος της.
Καθε πότε χρειάζεται να κάνω αποτρίχωση;
Συνήθως κάθε 45-50 μέρες έχουμε επανάληψη της συνεδρίας ώστε η τρίχα να βρίσκεται στην φάση της ανάπτυξης και τα αποτελέσματά της αποτρίχωσης να είναι πιο αποτελεσματικά.
Πότε βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα της αποτρίχωσης;
Άμεσα και από την πρώτη συνεδρία θα παρατηρήσουμε μία μείωση στην τριχοφυϊα του σώματος εώς και 40-50% αναλόγως την περιοχή. Οι τρίχες με το καιρό γίνονται πιο μαλάκές και το χρώμα τους ανοίγει.
Η αποτρίχωση με Laser πονάει;
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μία σχεδόν ανώδυνη μέθοδο. Ωστόσο αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο, σε κάθε περίπτωση πάντως αν κριθεί απαραίτητο μπορέι να γίνει χρήση κρέμας για τοπική αναισθησία ειδικά σε κάποιες αυαίσθητες περιοχές όπως αυτή του μπικίνι.
Είναι ασφαλής μέθοδος και πόση ώρα διαρκεί;
Η μέθοδος είναι αποδεδειγμένα απόλυτα ασφαλής, όταν μιλάμε για laser αναφερόμαστε σε ορατό φως και όχι σε ακτινοβολία. Το πόση ώρα θα διαρκέσει η κάθε συνεδρία εξαρτάται από την ή τις περιοχές που κάνουμε την αφαρμογή, το μουστάκι για παράδειγμα μπορέι να χρειαστεί 10 λεπτά αποτρίχωσης, ενώ ολόκληρο το σώμα μπορεί να χρειαστεί πάνω από δύο ώρες.
Πως είναι το δέρμα μετά την αποτρίχωση με Laser;
Μετά το τέλος της συνεδρίας ο ασθενής είναι ελεύθερος να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Το μόνο που μπορεί να παρουσιαστεί είναι ένα παροδικό περιθυλακικό οίδημα το οποίο όμως θα αποχωρήσει πλήρως σε μερικές ώρες. Η χρήση πάγου ή μιας ενυδατικής κρέμας θα βοηθήσουν ώστε αυτά να αποχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα.
Αντενδείξεις της αποτρίχωσης με Laser.
Η αποτρίχωση με laser δεν ενδείκνυται σε άτομα τα οποία πάσχουν από κάποια μορφή φώτοδερματίτιδας ή λαμβάνουν ισοτρετινοίνη.
Επίσης δεν συστήνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θυλασμού παρά μόνο με την σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας.

Αρθρο της Facemed 

No Comments