Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Γιόγκα κατά της αρθρίτιδας

Γιόγκα κατά της αρθρίτιδας

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην αρθρίτιδα; Αμερικανική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γιόγκα είναι ευεργετική σε εκείνους που πάσχουν από αρθρίτιδα, μειώνοντας τον πόνο και βάζοντας τη γιόγκα ως συμπληρωματική θεραπεία.
Η γιόγκα μπορεί να είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για άτομα με αρθρίτιδα επειδή συνδυάζει τη σωματική δραστηριότητα με την ισχυρή διαχείριση πίεσης και τεχνικές χαλάρωσης και εστιάζει στο σεβασμό των περιορισμών που μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα.
Ολοι όσοι πήραν μέρος στη μελέτη είχαν οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η οστεοαρθρίτιδα προκαλείται από τη φθορά του χόνδρου, που βοηθά τις ενώσεις να βγάλουν την πίεση της κάμψη, της ανύψωσης και πιάνονται τα γόνατα. Η ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις αρθρώσεις, πρήζονται και πονούν. Η έρευνα έδειξε ότι η αρχαία ανατολική τέχνη διευκολύνει τα συμπτώματα των δύο μορφών.

yoga3
Η αρθρίτιδα δεν μπορεί να θεραπευτεί και η μακροχρόνια χρήση με ισχυρά παυσίπονα ενέχει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και προβλήματα με το στομάχι.
Ενώ η άσκηση μπορεί να βοηθήσει, υπήρχαν ανησυχίες ότι η γιόγκα μπορεί να μην είναι ασφαλή λόγω της πίεσης στις αρθρώσεις.
Στη μελέτη πήρα μέρος 75 άνδρες και γυναίκες με αρθρίτιδα. Οι μισοί έκαναν δύο μαθήματα γιόγκα την εβδομάδα καθώς και μια πρακτική στο σπίτι και οι άλλοι μισοί ακολούθησαν το καθημερινό πρόγραμμά τους.
Μετά από δύο μήνες, αυτοι που έκαναν γιόγκα είδαν βελτίωση 20% στον πόνο, στα ενεργειακά επίπεδα, στη διάθεση και τη σωματική λειτουργία, και αυξήθηκε η ταχύτητα του περπατήματος.
Το πρώτο βήμα ήταν να εξασφαλιστεί ότι η γιόγκα ήταν λογική και ασφαλή επιλογή για τα άτομα με αρθρίτιδα. Οι εκπαιδευτικοί ήταν πεπειραμένοι θεράποντες γιόγκας με την πρόσθετη κατάρτιση να τροποποιήσουν και να προσαρμόσουν τις μεμωνομένες δυνατότητες.

yoga1
Οι ασθενείς με αρθρίτιδα (σε συνεργασία με τον γιατρό τους) που ενδιαφέρονται να επιλέξουν μια συμπληρωματική θεραπεία θα πρέπει να βρουν έναν δάσκαλο, να τον ενημερώσουν για τους περιορισμούς και να έχουν μια στενή συνεργασία για την πρακτική που θα ακολουθήσουν, ξεκινώντας με ελαφριες ασκήσεις-γιόγκα. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Rheumatology.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο