Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Πώς το άγχος επηρεάζει το δέρμα μας

Πώς το άγχος επηρεάζει το δέρμα μας

Το στρες είναι κάτι που δυστυχώς μας συνοδεύει παντού και αφήνει τα σημάδια του και στο δέρμα μας. Σήμερα θα σας παρουσιάσω τους τρόπους με τους οποίους το άγχος μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, με την προτροπή να χαλαρώσετε και να προσπαθήσετε να το διαχειριστείτε.

Ακμή & άλλα δερματικά προβλήματα
Έχετε παρατηρήσει ότι τις μέρες που είστε πολύ στρεσαρισμένοι βγάζετε μερικά ενοχλητικά σπυράκια; Το στρες διεγείρει την παραγωγή ορμονών όπως η κορτιζόλη. Όταν τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, αυξάνεται η λιπαρότητα. Ορισμένες φορές αυτό μπορεί να προκαλέσει ακμή ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ πριν πρόβλημα ακμής. Αν πάλι υπάρχουν ήδη σημάδια ακμής, τότε μπορεί να γίνουν εντονότερα. Επίσης, το στρες μπορεί να επιδεινώσει ή να προκαλέσει την εμφάνιση για πρώτη φορά δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

Έλλειψη ύπνου
Ο κακός και ανεπαρκής ύπνος λόγω άγχους χειροτερεύει την κατάσταση. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την αναγέννηση του δέρματος. Ό,τι προκαλεί η μέρα το επιδιορθώνει η νύχτα. Το στρες, η υπερβολική κούραση και οι λιγοστές ώρες ύπνου επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματός μας: μαύροι κύκλοι και πρήξιμο κάτω από τα μάτια, λεπτές γραμμές και θαμπό δέρμα. Αυτές είναι μερικές από τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στο πρόσωπό μας.
Ρυτίδες
Το χρόνιο στρες προκαλεί την εμφάνιση ρυτίδων, όπως για παράδειγμα γραμμές συνοφρυώματος στο μέτωπο και δίπλα στο στόμα. Όταν αγχωνόμαστε, υιοθετούμε εκφράσεις στο πρόσωπό μας που αντανακλούν τη διάθεσή μας. Οι μυς συσπώνται και οι ρυτίδες βαθαίνουν.
Τι να κάνουμε
Η ζωή σίγουρα θα ήταν ομορφότερη αν δεν υπήρχε το στρες. Είναι όμως πρακτικά αδύνατο να το αποφύγουμε εντελώς. Τα καλά νέα είναι ότι με τη βοήθεια των ειδικών και τις κατάλληλες θεραπείες μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα που προκαλεί το άγχος στο δέρμα μας. Πρέπει όμως να κάνουμε κι εμείς κάποια πράγματα για τον εαυτό μας:
Βρίσκουμε τρόπους να ηρεμούμε, κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν.
Προσπαθούμε να κοιμόμαστε καλά και σωστά, ιδανικά 7 με 8 ώρες.
Φροντίζουμε το δέρμα μας καθημερινά με απαλό καθαρισμό και το διατηρούμε ενυδατωμένο.
Βάζουμε την άσκηση στη ζωή μας. Έτσι ενισχύουμε την έκκριση ενδορφινών, που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας, και τονώνουμε και τη μικροκυκλοφορία του δέρματος.
Γράφει η Εύη Αναστασίου healthy derma clinisc by Evi Anastasiou

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο