Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Gold face mask

Gold face mask

Οτι λάμπει είναι δεν χρυσός λένε, ο χρυσός όμως μπορεί να λάμψει το δέρμα σας. Μερικά φύλλα χρυσού μπορούν, όχι μόνο να εξαφανίσουν τα χρόνια από πάνω σας, αλλά να συσφίξουν και να φωτίσουν το δέρμα. Ο χρυσός και οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από παλιά, συγκεκριμένα η Κλεοπάτρα ήταν το πρώτο πρόσωπο στην ιστορία που χρησιμοποίησε το χρυσό για την ομορφιάς της, επιλέγοντας να κοιμάται με μία χρυσή μάσκα διατηρώντας τη νεανική της ομορφιά.
Η χρήση του χρυσού στις υπηρεσίες της ομορφιά και της ιατρικής δεν είναι άγνωστη. Από το «χρυσό νερό» στη μεσαιωνική Ευρώπη ως την περίοδο της αναγέννησης, όπου ο χρυσός χρησιμοποιήθηκε σε ποικίλα φαρμακευτικά είδη. Στους πρόσφατους χρόνους, χρησιμοποιήθηκε και ως εκχύσιμο για την θεραπεία της ρευματοειδής αρθρίτιδας.
Είναι μη αντιδραστικός και σχετικά ουδέτερος στο πώς το σώμα ανταποκρίνεται σε αυτό. Βιοχημικοί έχουν διερευνήσει πολλαπλές χρήσεις του χρυσού, αναζωογόνει την επιδερμίδα,διώχνει τις τοξίνες και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος, ανανεώνει τα κύτταρα. Οι επιχειρήσεις με προϊόντα περιποίησης έχουν χρησιμοποιήσει τη δύναμη του χρυσού εδώ και αρκετό καιρό.
Ο κολλοειδής χρυσός θεωρείται πως έχει μια θετική επίδραση στο μυαλό και το σώμα από την άποψη της χαλάρωσης — ακριβώς ότι ψάχνει κάποιος για το δέρμα του. Χρησιμοποιείται για να μειώσει το άγχος και την πίεση, δημιουργεί αύξηση της κυκλοφορίας γι’ αυτό είναι τόσο αγαπητός στη βιοϊατρική και ακόμα περισσότερο στην υπηρεσία της ομορφιάς. Εκτός από όλες τις ευεργετικές ιδιότητές του, ο χρυσός είναι ένα μη-αντιδραστικό μέταλλο.
Αυτό σημαίνει ότι το σώμα δεν θα έχει κάποια αλλεργική αντίδραση σε αυτό, όπως εξανθήματα, κοκκινίλα ή και κάποιου άλλου είδους ερεθισμό. Είναι όλος-φυσικός, παραμένοντας υποαλλεργικός έτσι τον καθιστά μια μεγάλη πηγή φυσικών συστατικών για το δέρμα.
Δεν απαιτείται ένα τεράστιο ποσό χρημάτων ή ακόμα και μια τεράστια πηγή χρυσού για να είναι ευεργετική. Αντίθετα, από τη χρυσή επεξεργασία μασκών της Κλεοπάτρας, έως στις μέρες μας , τα χρυσά κομμάτια στις κρέμες έχουν μειωθεί σε μικρότερα μόρια. Το μειωμένο μέγεθος του χρυσού είναι σημαντικό προκειμένου να βοηθήσει το δέρμα να είναι σε θέση να απορροφήσει όλες τις θεραπευτικές ιδιότητές του.
Ωστόσο, ο χρυσός δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος μέσα στα προϊόντα φροντίδας δέρματος. Βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικές ουσίες είναι απαραίτητες στα προϊόντα του δέρματος για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό skincare.
Βιταμίνες όπως η Α, C και E, υαλουρονικό νάτριο και πράσινο τσάι έχουν σημαντικές θέσεις παράλληλα με το χρυσό στην περιποίηση του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του χρυσού παίρνοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σας.
beauty@spa-about.gr

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο