Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Μια ξεχωριστή στιγμή για εσάς και το παιδί σας.

Μια ξεχωριστή στιγμή για εσάς και το παιδί σας.

Τα πρόωρα μαθήματα κολύμβησης θέτουν τις σωστές βάσεις ώστε να απολαμβάνετε και να συμμετέχετε για μια ζωή σε θαλάσσια σπορ και υδάτινους χώρους άθλησης.

Κάθε μάθημα συνιστά μια διαδραστική, ψυχαγωγική δραστηριότητα σε ένα νέο και συναρπαστικό υδάτινο περιβάλλον. «Πάω Πισίνα» είναι από τις πρώτες λέξεις που αρθρώνουν τα νέα «Μικρά Δελφίνια». Το κολύμπι δίνει μεγάλη χαρά στη ζωή των βρεφών και των νηπίων. Παράλληλα, διαμορφώνει πιο υγιή και δυνατά άτομα.

Συχνά, η συγκριμένη δραστηριότητα είναι η πρώτη απόπειρα κοινωνικοποίησης του παιδιού εκτός σπιτιού. Όλα μαζί τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν σχέσεις και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ανυπομονώντας κάθε φορά να ξαναδούν τα συμμαθητές τους. Οι στοργικοί και υπομονετικοί γονείς έχουν την ιδανική ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους γονείς που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Για τους σωστούς ανθρώπους στη σωστή κατάσταση, το παιδικό κολύμπι μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο μεταξύ της οικογένειας, της κοινωνίας και του υπόλοιπου κόσμου.

Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους που τόσο πολλοί άνθρωποι γράφονται σε μαθήματα κολύμβησης είναι για να μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλείς στο νερό. Όμως, όπως ήδη γνωρίζετε, η κολύμβηση για βρέφη/νήπια δεν προσφέρει μόνο ασφάλεια αλλά πολλά περισσότερα. Ωστόσο, όταν ένα παιδί αποκτήσει την αίσθηση της ασφάλειας, δεν ενισχύεται μόνο η πρόωρη κολυμβητική του εμπειρία αλλά αποκτά γνώσεις που μπορεί κάποια στιγμή να του σώσουν τη ζωή. Όσο πιο νέο ένα παιδί ξεκινήσει την υδάτινη «περιπέτεια», τόσο πιο νωρίς θα μπορεί να θέσει τις βάσεις για να αποκτήσει κάποια στιγμή την ικανότητα να παραμένει ασφαλές, φυσικά πάντα σύμφωνα με την ηλικία του (ποτέ μην επιβάλλετε τεχνικές σε ένα παιδί παρά τη θέληση του και μην χρησιμοποιείτε βία). Πρέπει να τονίσουμε πως η διαφύλαξη της ασφάλειας του παιδιού είναι αποκλειστική ευθύνη των γονιών.

Πολλοί από τους εκπαιδευόμενους μαθαίνουν να κολυμπούν πριν καν περπατήσουν. Καθώς η κολυμβητική τους ικανότητα εξελίσσεται, θα παρατηρείτε επιδεξιότητα, δύναμη, αντοχή και βελτίωση στη χρήση των πνευμόνων τους.

Επιπλέον, η ομαλή και συνεχής άσκηση στο νερό οδηγεί στον πιο υγιή ύπνο μετά το μάθημα. Οι γονείς που παρακολουθούν βραδινά μαθήματα έχουν προσέξει πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα μωρά κοιμούνται καλύτερα.

Το πρόωρο κολύμπι δημιουργεί αίσθηση αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας. Όσο αυξάνεται η ικανότητα του παιδιού να κινείται ελεύθερα στο νερό, τόσο βελτιώνεται η αίσθηση ευεξίας του. Στο τέλος, όσες οικογένειες δεν το βάζουν κάτω, έρχεται μια στιγμή που το παιδί τους νιώθει πραγματικά σαν στο σπίτι του μέσα στο νερό και γίνεται ένα ΜΙΚΡΟ ΔΕΛΦΙΝΙ.

Πηγαίνετε με το μαλακό, διασκεδάστε το, απολαύστε το ταξίδι… το αποτέλεσμα κρατά για μια ζωή…

Σαλταμανίκας Νικόλας
Υπεύθυνος προγραμμάτων  your AQUA spot
Πτυχιούχος  Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών /Ειδ. Κολύμβηση όλων των κατηγορών

Master, Physical Education (Sport Management) LUC
FOUNDER / www.pool-about.gr / Pool ABOUT SALON -EXPO
nikos.saltamanikas@gmail.com

No Comments