Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας τον χειμώνα

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας τον χειμώνα

Ο χειμώνας, μαζί με το κρύο, τις βροχές και τα χιόνια, φέρνει και προβλήματα για το δέρμα μας. Ξηρότητα, αφυδάτωση, κοκκινίλες, ερεθισμοί….Ο χειμερινός καιρός τείνει να κλέβει λίγη από τη λάμψη μας. Παρακάτω σας δίνω τα βασικότερα tips για τέλειο δέρμα ακόμη και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.
Ενυδατωθείτε!
Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Είναι το Α και το Ω για να διατηρήσουμε υγιές και λαμπερό το δέρμα μας, ειδικά τώρα το χειμώνα που γίνεται πιο έντονη η ξηρότητα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ξηρός αέρας «στεγνώνουν» το δέρμα μας, απομακρύνοντας το λεπτό λιπαρό στρώμα που το καλύπτει και αφαιρώντας τη φυσική του υγρασία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνουμε στο δέρμα μας καλή ενυδάτωση και θρέψη. Αυτή την εποχή, λοιπόν, επιλέγουμε ενισχυμένα ενυδατικά προϊόντα με θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουμε το σωστό επίπεδο υγρασίας του δέρματος. Επίσης, δεν ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό για να ενισχύουμε εκ των έσω την ενυδάτωση.
Μην ξεχνάτε ποτέ την αντιηλιακή σας κρέμα
Η χρήση του αντιηλιακού είναι απαραίτητη και το χειμώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα μας εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία όλο τον χρόνο. Η αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να βρίσκεται πάντα μαζί μας εάν ξοδεύουμε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ή αθλούμαστε. Εφαρμόστε την τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγείτε έξω έτσι ώστε να την απορροφήσει καλά το δέρμα σας.
Απαλός καθαρισμός
Το χειμώνα καλό είναι να αποφεύγουμε τα προϊόντα καθαρισμού που δημιουργούν ανισορροπίες στο pH του δέρματος και- κατά συνέπεια- ξηρότητα. Επιλέγουμε απαλά καθαριστικά που είναι ενισχυμένα με φυσικούς απαλυντικούς και ενυδατικούς παράγοντες. Επίσης, είναι σημαντικό να κάνουμε τακτικά μια ήπια απολέπιση για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει η ενυδατική κρέμα μας.
Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά
Το δέρμα μας αντανακλά τις διατροφικές μας συνήθειες. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να καταναλώνουμε άφθονα φρούτα και λαχανικά όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Προσθέστε επίσης στη διατροφή σας τους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα υγιή λίπη που βοηθούν να έχει το σώμα μας περισσότερη υγρασία.
Προσοχή στο ντους
Ναι, είναι απολαυστική και χαλαρωτική η αίσθηση του πολύ ζεστού νερού όταν κάνουμε ντους το χειμώνα. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι το καυτό νερό απομακρύνει τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να χάνεται η υγρασία της. Προσπαθήστε να κάνετε ντους με χλιαρό νερό και όχι για περισσότερο από 10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν αμέσως μετά το ντους, προτού ακόμη η επιδερμίδα στεγνώσει τελείως.
Μην αμελείτε τα χέρια σας
Η ενυδάτωση δεν αφορά μόνο το πρόσωπο και το σώμα αλλά και τα άκρα. Ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα «σκληρός» με τα χέρια μας. Προστατεύστε τα με μια πλούσια κρέμα χεριών, εφαρμόζοντάς την τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Επίσης, μην ξεχνάτε τα γάντια σας- είναι μια ασπίδα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες και απαραίτητο αξεσουάρ για τους χειμερινούς μήνες.
Γράφει η Εύη Αναστασίου Healthy Derma Clinics by Evi Anastasiou

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο