Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Είναι εφικτή μια απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα;

Είναι εφικτή μια απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα;

Για την απώλεια βάρους υπάρχουν μυστικά για τη μακροχρόνια συντήρηση τους;

Πριν δούμε αν υπάρχουν μυστικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία μιας τέτοιας σημαντικής αλλαγής είναι η δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας. Αυτό γιατί η υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και η απώλεια βάρους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και πρέπει να γίνει στη ζωή σας ένα προσωπικό στοίχημα, μια προτεραιότητα και όχι μια προσπάθεια με ημερομηνία λήξης.

Πολλοί έχουν χάσει κάποια επιπλέον κιλά αλλά λίγοι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν αυτήν την απώλεια. Ο λόγος είναι απλός και δεν είναι ότι δεν έχουν θέληση. Είναι ότι την προσπάθεια τους την αντιμετώπισαν σαν κάτι προσωρινό και γι’αυτόν τον λόγο δεν μπήκαν στην διαδικασία να αναπτύξουν στρατηγικές, τις οποίες να χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Η λέξη κλειδί λοιπόν είναι η δέσμευση. Βάζουμε την επίτευξη αυτού του στόχου ως θέμα υψηλής προτεραιότητας και για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Πως προετοιμαζόμαστε;

Ο προγραμματισμός για ένα πρόγραμμα διατροφής ξεκινάει πολύ πριν κάτσουμε στο τραπέζι και υπάρχουν κάποιες οδηγίες που μπορούν να κάνουν την προσπάθεια σας ευκολότερη. Δεν έχουν να κάνουν με θερμίδες, αλλά αν τα τηρήσετε, ίσως να μη χρειαστεί να ξανασχοληθείτε με θερμίδες.

Οδηγίες για τα ψώνια του φαγητού:

 • Φτιάξτε μια λίστα από πριν και μην πηγαίνετε νηστικοί στο Supermarket.
 • Αποφύγετε την αγορά τυποποιημένων τροφίμων. Αν αυτό είναι αναπόφευκτο, ελέγχετε τις ετικέτες για την ποσότητα θερμίδων, λιπαρών, σακχάρων και νατρίου. Προτιμήστε τρόφιμα με τις μικρότερες περιεκτικότητες. Προσοχή! Κάποια συσκευασία μπορεί να αναγράφει ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει 0% λιπαρά αλλά να είναι παράλληλα πολύ πλούσιο σε ζάχαρη.
 • Φροντίστε να υπάρχουν πάντα στο καλάθι φρούτα και λαχανικά.

Σκοπός είναι στο σπίτι σας να βρίσκονται διαθέσιμα υγιεινά τρόφιμα για κάθε ώρα της ημέρας, σνακ ή κυρίως γεύματα.

Οδηγίες για την ώρα του φαγητού:

 • Κλείστε την τηλεόραση και απολαύστε το γεύμα σας, όσο πιο αργά μπορείτε. Είναι πλέον γνωστό, ότι το σήμα κορεσμού καθυστερεί να φτάσει στον εγκέφαλο, άρα πρέπει να το προλαβαίνετε. Έτσι, αφήστε το πιρούνι σας λίγο πριν νιώσετε ότι χορτάσατε. Δεν είναι απαραίτητο να αδειάσετε το πιάτο σας.
 • Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και ποτήρια. Σε μεγαλύτερα σκεύη έχουμε την τάση να καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.
 • Αναθεωρήστε την μερίδα σας, καθώς λόγω εξοικείωσης με τις μερίδες των εστιατορίων, η συνιστώμενη για εσάς μερίδα μπορεί να είναι πολύ μικρότερη από αυτή που νομίζετε.
 • Αντί να τρώτε έξω, φτιάξτε ένα υγιεινό γεύμα απ΄το σπίτι σας. Τα φαγητά έξω είναι πλούσια σε λίπη και αλάτι. Μην ξεχνάτε ότι και οι μερίδες είναι σχεδόν διπλάσιες.

Οδηγίες για την καθημερινότητα σας:

 • Έχετε λογικούς και εφικτούς στόχους στην απώλεια βάρους.
 • Φροντίστε να ζυγίζεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να δράτε πιο έγκαιρα.
 • Διατηρήστε σταθερές διατροφικές συνήθειες. Τι σημαίνει αυτό; Πάντα πρωινό, τουλάχιστον 3 κύρια γεύματα, καλή ενυδάτωση και ένα φρούτο στο ενδιάμεσο για να «κόβει» την όρεξη.
 • Προσπαθήστε να μην λειτουργείτε με τρόπο «άσπρο ή μαύρο». Αν εκτραπείτε σε κάποιο γεύμα, μην ισοπεδώσετε τις προσπάθειες σας. Ανασυγκροτηθείτε και προσέξτε στα επόμενα.

Μη ξεχνάτε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι κατασκευασμένο για να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και όχι για δουλειά γραφείου. Τα περισσότερα προβλήματα υγείας ξεκινούν λόγω της καθιστικής ζωής γι΄αυτό βρείτε τρόπους να βρίσκεστε σε κίνηση. Μέχρι να καταφέρετε να τα κάνετε όλα αυτά πρέπει να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Οι συνήθειες χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο