Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Μαγικό φθινοπωρινό hiking

Μαγικό φθινοπωρινό hiking

Μαγικό φθινοπωρινό hiking

Καλώς μας όρισε η πιο μαγική εποχή του χρόνου, το φθινόπωρο. Μαγικό φθινοπωρινό hiking

Αν και σε πολλούς κακοφαίνεται η έλευση του, γιατί απομακρύνει με γρήγορους ρυθμούς την ξενοιασιά του καλοκαιριού ας μην ξεχνάμε ότι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για καινούργια ξεκινήματα και για να απολαύσουμε τη φύση στις πιο μεγαλειώδεις στιγμές της.

 

Μαγικό φθινοπωρινό hiking

Μαγικό φθινοπωρινό hiking

Ορίστε λοιπόν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι φανατικοί πεζοποροι λατρεύουν το φθινόπωρο και ας ανακαλύψουμε μαζί τους ταυπέροχα μονοπάτια της Ελλάδας και τις ατέλειωτες διαδρομές στην παραδεισένια φύση.

Ο ιδανικός καιρός του φθινοπώρου

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο κατάλληλος είναι ο καιρός του φθινοπώρου για να κάνουμε οτιδήποτε μας ευχαριστεί; Δεν υποφέρουμε από τις αλλεργίες της άνοιξης, δεν τουρτουρίζουμε από το κρύο του χειμώνα και δεν ζορίζομαστε από τους καυσωνες του καλοκαιριού. Είναι λοιπόν η σωστή στιγμή για να ευχαριστηθούμε την πεζοπορία είτε στην ορεινή Ελλάδα,

είτε στα ατελείωτα νησιά μας.

Μαγικό φθινοπωρινό hiking

Η ακουαρέλα της φύσης

Όλες οι εποχές του χρόνου αποτελούν ένα υπέροχο θέαμα που γεμίζει το μάτι του πεζοπόρου. Το φθινόπωρο όμως η ακουαρέλα της φύσης γεμίζει με ζεστά χρώματα τόσο από τα δέντρα που αποκτούν αυτό το ζεστό καφέ χρώμα, όσο  και από τα φύλλα που άλλοτε ροδοκόκκινα και άλλοτε χρυσοκίτρινα στρώνουν ένα υπέροχο χάλι στα ατελείωτα μονοπάτια της πεζοπορίας.

Αντίο στα ενοχλητικά ιπτάμενα έντομα.

Με την πρώτη ανάγνωση η έκφραση μπορεί να φαίνεται αστεία. Οσοι όμως υποφέρουν από τα κουνούπια και τους υπόλοιπους μικρούς ιπτάμενους δαίμονες, θα διαπιστώσουν ότι το φθινόπωρο είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μαρτύριο τόσο κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας όσο και στα σημεία που κατασκηνώνουν.

Απολαύστε τις υπέροχες φθινοπωρινές μυρωδιές

Δεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή από εκείνη που περπατάς στα μονοπάτια, συνθλίβοντας τα ξερά φύλλα και απολαμβάνοντας  την υγιεινή μυρωδιά της φρεσκάδας ή την νοσταλγικη μυρωδιά του απόβροχου, ενω ταυτόχρονα ακούς τους ήχους του φθινοπώρου.

Πεζοπορία στην γαλήνη.

Γνωρίζουμε πως όλες οι εποχές του χρόνου είναι όμορφες για πεζοπορία, όμως το φθινοπωρο συμβαίνει κάτι μοναδικό. Μπορείς ταυτόχρονα με την πεζοπορία να απολαύσεις την γαλήνη και την ηρεμία που προσφέρουν τα βουνά μας κατα τη διάρκεια αυτής της εποχής.

Φτιάξτε υπέροχες αναμνήσεις.

Μέσα από τα χρώματα τα αρώματα και τα φθινοπωρινά τοπία, δημιουργούνται μαγικές αισθήσεις που θα μας ακολουθούν σε όλη την χειμωνιάτικη διαδρομή. Φυλάξετε τα μέσα σας σαν ένα νοσταλγικό ταξίδι στα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας.

Αντιμετωπίζοντας όμορφες προκλήσεις

Η πεζοπορία το φθινόπωρο έχει ττους δικούς της κανόνες. Η μικρή διάρκεια της μέρας μας κάνει να απολαμβάνουμε περισσότερο τις πρωινές βόλτες. Οι ξαφνικές βροχές και η ονειρικές ομίχλες που εμφανίζονται και καλύπτουν τα πάντα γύρω μας είναι φαινόμενα που πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη, αρχικά  για να προσέχουμε αλλά και γιατί δημιουργούν τις δικές τους μαγικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Διασκεδαστική φθινοπωρινή πεζοπορία

Αν και φαίνεται περίεργο η πεζοπορία του φθινοπώρου είναι η πιο διασκεδαστική όλων των εποχών. Πάνω στον υπέροχο φθινοπωρινό καμβά της φύσης, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολύ ωραίες διαδρομές η σε χαλαρές βόλτες. Ότι κι αν θελήσουμε να κάνουμε, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα και τα γεμάτα χρώματα και ένταση τοπία της φύσης. Ας διασκεδάσουμε λοιπόν στα ατελείωτα ελληνικά μονοπάτια που έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και περιμένουν να μας υποδεχτούν.

No Comments