Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Botox: Μύθοι και αλήθειες

Botox: Μύθοι και αλήθειες

Botox: Μύθοι και αλήθειες

Το botox είναι η πιό δημοφιλής θεραπεία αντιγήρανσης της αισθητικής ιατρικής, με άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Botox: Μύθοι και αλήθειες

Το 2002 το botox πήρε την έγκριση του FDA(Food and Drug Administration – Εθνικός Οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) για την χρήση του στην αισθητική ιατρική. Το 2013 σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής πραγματοποιήθηκαν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες 6,3 εκατομμύρια εφαρμογές botox.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BOTOX
Για την επίτευξη του άριστου αποτελέσματος, μετά την θεραπεία του botox οι οδηγίες είναι απόλυτα σαφείς:

  • Δεν τρίβουμε και δεν πιέζουμε τις περιοχές εφαρμογής του botox και δεν δακρύζουμε έως και την επόμενη ημέρα.
  • Για 4 ώρες δεν ξαπλώνουμε, δεν κοιμόμαστε, δεν σκύβουμε και δεν σηκώνουμε βάρη.
  • Δεν εκθέτουμε το πρόσωπο σε πηγές θερμότητας όπως η σάουνα και το πιστολάκι μαλλιών και δεν κάνουμε ηλιοθεραπεία.
  • Δεν ρίχνουμε στο πρόσωπο ζεστό νερό, δεν καταναλώνουμε αλκοόλ και αποφεύγουμε την ασπιρίνη για 1 ημέρα.
  • Χρησιμοποιούμε αντιηλιακό.

Botox: Μύθοι και αλήθειες

Μ: Το botox παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και παγώνει την έκφραση.

Α: Όταν το botox ενίεται στα σωστά ανατομικά σημεία, οι εκφράσεις και τα τα χαρακτηριστικά του προσώπου όχι μόνο δεν αλλοιώνονται αλλά αντιθέτως αναδεικνύονται καθώς το πρόσωπο αποκτά πιό νεανική όψη και δείχνει πιό ξεκούραστο.

Μ: Αν κάποιος αποφασίσει κάποια στιγμή να σταματήσει να κάνει botox, το πρόσωπο θα είναι πολύ χειρότερο από ότι θα ήταν αν δεν είχε κάνει ποτέ botox .

Α: Μετά την πάροδο του χρόνου δράσης του botox το πρόσωπο θα επανέλθει στην αρχική προ της θεραπείας κατάστασή του καθώς οι μύες του προσώπου θα αρχίσουν να κινούνται και πάλι κανονικά.

Μ: Αν κάνω συνέχεια botox κάποια στιγμή δεν θα “πιάνει” στο πρόσωπό μου.

Α: Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που έγινε σε μεγάλο αριθμό ασθενών και δημοσιεύθηκε σε Αμερικανικό ιατρικό περιοδικό συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η χρονική συνέπεια στην εφαρμογή της θεραπείας των ρυτίδων με botox οδηγεί σε μεγαλύτερη κάθε φορά μείωση των ρυτίδων και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια του αποτελέσματος, που μπορεί να φτάσει έως και 7 μήνες, όταν ο μέσος όρος του χρόνου επανάληψης της θεραπείας είναι 4-5 μήνες.

Μύθοι και αλήθειες

Μ: Είμαι πολύ νέα/νέος γιά να κάνω botox.

Α: Η ιδανική χρονική στιγμή για να κάνει κάποιος botox δεν είναι συνάρτηση της ηλικίας αλλά της δραστηριότητας των μυών, διότι υπάρχουν πρόσωπα με υπερδραστήριους μύες και έντονη εκφραστικότητα που χρήζουν εφαρμογής botox από την ηλικία ακόμη και των 25 ετών.

Μ: Το botox είναι το ίδιο παντού και θα πάω να το κάνω όπου βρώ την χαμηλότερη τιμή.

Α: Η επιλογή των φθηνών προσφορών είναι πολύ επικίνδυνη. Το αυθεντικό botox είναι ένα ακριβό φάρμακο. Στις φθηνές λύσεις και στις προσφορές η ποιότητα και η προέλευση του botox είναι αμφίβολη, το σκεύασμα δεν είναι πιστοποιημένο και όχι μόνο το αποτέλεσμα είναι φτωχό αλλά είναι και άκρως επικίνδυνο για την υγεία του ατόμου. Επιπλέον το botox είναι εξαιρετικά ευαίσθητη ουσία στις υψηλές θερμοκρασίες και η δράση του από την ώρα που θα διαλυθεί εξασθενεί ημέρα με την ημέρα. Άρα είναι πολύ σημαντική η σωστή διάλυση(αραίωση) του φαρμάκου, η σωστή συντήρηση και η σύντομη εφαρμογή του μετά το άνοιγμά του.

Η εφαρμογή της θεραπείας του botox πρέπει να γίνεται σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο και όχι σε οποιονδήποτε χώρο καθώς πρόκειται για μιά καθαρά ιατρική θεραπεια.

Ακόμη το botox πρέπει να γίνεται από απόλυτα εξειδικευμένο γιατρό και κατά προτίμηση πλαστικό χειρουργό, γιατί μόνο ο πλαστικός χειρουργός γνωρίζει άριστα την ανατομία των μυών του προσώπου, και όπως προείπαμε το botox ενίεται στους μύες και όχι στο δέρμα.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο