Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Οι 5 λόγοι που οι παντοτινοί φίλοι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Οι 5 λόγοι που οι παντοτινοι φίλοι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Οι 5 λόγοι που οι παντοτινοί φίλοι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Είναι αλήθεια ότι οι κολλητοί μας φίλοι είναι πράγματι οι καλύτεροι! οι παντοτινοί φίλοι

Και βέβαια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Αυτοί οι πιστοί φίλοι ξέρουν πως είμαστε σήμερα καθώς επίσης και πως ήμασταν όταν μοιραζόμασταν τα ίδια μυστικά στην παιδική χαρά.

Επιπλέον βρίσκονται κοντά μας όλη μας τη ζωή. Και είναι αυτοί στους οποίους βασιζόμαστε για υποστήριξη στις καλές και στις άσχημες στιγμές. 

Δείτε εδώ τους πέντε λόγους για τους οποίους οι κολλητοί μας φίλοι είναι εκείνοι που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη:

Ο φίλος που δεν σε πιέζει

Αρχικά ο φίλος, με τον οποίο μοιράζεσαι  τις ίδιες στιγμές, είναι εκείνος που επικοινωνείς πιο εύκολα μαζί του. Γνωρίζει τις ρίζες σου και  όλους τους σημαντικούς ανθρώπους και γεγονότα στη ζωή σου. Οι κολλητοί μας φίλοι είναι συνήθως οι πιο ευέλικτοι. Μας συγχωρούν και καταλαβαίνουν ότι καμιά φιλία δεν είναι τέλεια. Δε μας πιέζουν να είμαστε μοναδικοί τους φίλοι και καταλαβαίνουν ότι έχουμε κι άλλες σχέσεις στη ζωή μας.

Η ειλικρίνεια  είναι χαλαρωτική

Οι μακροχρόνιες φιλίες αποτελούν συνήθως ανοιχτές και τιμές σχέσεις. Oi παντοτινοί μας φίλοι έχουν δει τις επιτυχίες μας και τα λάθη μας και έχουν γελάσει και έχουν κλάψει μαζί μας. Επιπλέον δεν είναι εύκολο να βρεις κάνεις φίλους που να του δίνουν ειλικρινείς  συμβουλές και να απαντούν στις δύσκολες ερωτήσεις. Βέβαια το να είσαι τίμιος σε μία φιλία δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι και σκληρός. Oi παντοτινοί μας φίλοι είναι αυτοί που  μπορούν να κρατήσουν τις ισορροπίες και αν κάνουν λάθη ξέρουν πως να ζητήσουν με ειλικρίνεια συγνώμη.

Η τελειότητα μας αγχώνει.

Καλό είναι να καταλάβουμε ότι oi επιφανειακοί φίλοι μπορεί να είναι διασκεδαστικοί, αλλά ίσως νιώθουμε ότι πρέπει να είμαστε τέλειοι με κάποιον που δε μας γνωρίζει καλά. Και αυτή αποστολή τελειότητας μπορεί να μας αγχώσει πολύ! Από την άλλη πλευρά, ο κολλητός μας φίλος καταλαβαίνει τις δυνάμεις μας και τις αδυναμίες μας και δεν περιμένει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι για φωτογραφία. Ωστόσο μερικές φορές θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους επιφανειακούς μας φίλους και τους φερόμαστε καλύτερα. Είναι καλό να μη θεωρούμε τους παντοτινούς μας φίλους ως δεδομένο και να θυμόμαστε πάντα να τους λέμε πόσο τους εκτιμούμε.

Ας μάθουμε να εκτιμάμε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή

Οι παντοτινοί μας φίλοι είναι εκείνοι που μας κάνουν να θυμόμαστε ότι τα πολύτιμα πράγματα στη ζωή είναι σπάνια και έχουν μεγάλη αξία. Αυτές οι μακρόχρονες σχέσης μας διδάσκουν πώς να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και ότι μερικές φορές είναι προτιμότερο να είμαστε ευγενικοί πάρα σωστοί. Επιπλέον οι μακροχρόνιες φιλίες μας διδάσκουν ότι κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Αξία έχει να είμαστε συμπονετικοί και να μην θεωρούμε τους φίλους μας δεδομένους.

 

Όλοι είμαστε διαφορετικοί

Τελικά οι μακροχρόνιες φιλίες μας βοηθούν να καταλάβουμε ότι όλοι είναι διαφορετικοί και δείχνουν το ενδιαφέρον τους με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, ίσως εσείς είστε ένας άνθρωπος που πάντα θυμάστε να στείλετε κάρτες γενεθλίων η δώρα. Ωστόσο ο φίλος σας μπορεί να ξεχνάει κάποια σημαντική μέρα για εσάς, αλλά σας εκπλήσσει ευχάριστα προσφέροντας τα αγαπημένα σοκολατάκια τις πιο απροσδόκητες στιγμές.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο