Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Κάντε την επιστροφή στο σχολείο διασκεδαστική

επιστροφή στο σχολείο

Κάντε την επιστροφή στο σχολείο διασκεδαστική

Από την παιδική μας ηλικία, η έναρξη του Σεπτέμβρη σηματοδοτούσε την αρχή της σχολικής χρονιάς. επιστροφή στο σχολείο

Σήμαινε την αρχή μιας νέας καθημερινότητας, πολλών νέων υποχρεώσεων και φυσικά μας γεμίζω με στεναχώρια, αφού ακολουθούσε την λήξη του γεμάτου ανεμελιά καλοκαιριού.

Τα χρόνια μπορεί να περνούν, αλλά τα παιδικά συναισθήματα παραμένουν το ίδιο δυσάρεστα μπροστά στις πιεστικές αλλαγές, που για τους περισσότερους σημαίνει η αρχή του σχολείου. Η στεναχώρια για την αρχή της σχολικής χρονιάς γίνεται λίγο πιο έντονη στα παιδιά που βρίσκονται στις πολύ μικρές ηλικίες, δηλαδή στα παιδιά που θα πάνε για πρώτη φορά σχολείο ή για εκείνα που βρίσκονται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Νιώθουν ξαφνικά ότι ήρθε η ώρα που όλοι περιμένουν πολλά από αυτά, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν ούτε ευθύνες ούτε απαιτήσεις. Και από εκεί που είχαν συνηθίσει να έχουν ελάχιστα πράγματα που πρέπει να κάνουν μόνα τους, εντάσσονται σε μια νέα πραγματικότητα που συνήθως συνοδεύεται από το φόβο για το άγνωστο, τον αποχωρισμό από τη μαμά και το μπαμπά και την παραμονή εκτός σπιτιού για αρκετές ώρες την ημέρα.

επιστροφή στο σχολείο

Ας δούμε μερικές μικρές συμβουλές για να κάνουμε την αρχή της σχολικής χρονιάς και την καινούρια μας καθημερινότητα πιο εύκολη, τόσο για τους μικρούς μας ήρωες όσο και για τους ίδιους μας τους εαυτούς:

* Αρκετές μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, φτιάξτε ένα πρόγραμμα ύπνου και δραστηριοτήτων. Έτσι όταν θα έρθει η ώρα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, το παιδί δεν θα έχει δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα και θα είναι προετοιμασμένο για να περιλάβει την καθημερινή μελέτη στο πρόγραμμα του.

* Αγοράστε μαζί με τα παιδιά τα σχολικά τους είδη. Συνδυάστε την έναρξη του σχολείου με τα θετικά συναισθήματα που δημιουργούν οι ευχάριστες αγορές. Δώστε στα παιδιά την πρωτοβουλία να διαλέξουν τα πράγματα που τους αρέσουν και να νιώσουν έτσι ότι συμμετέχουν ενεργά στην καινούργια τους πραγματικότητα.

* Δώστε στο παιδί την ευκαιρία να γνωρίσει το χώρο του σχολείου, λίγες μέρες προτού αυτό ξεκινήσει. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσει το χώρο που θα δαπανάει αρκετές ώρες την ημέρα, έτσι ώστε να νιώσει ασφαλής σε αυτό.

* Προσπαθήστε την ημέρα του Αγιασμού το παιδί να είναι ξεκούραστο και χαλαρό και ξεκινήστε εγκαίρως για το σχολείο. Το να υπάρχει ένα μικρό χρονικό περιθώριο σας δίνει την ευκαιρία να αποφύγετε τα απρόοπτα και τις έντασης που αυτά δημιουργούν.

* Προετοιμάστε τα ρούχα και το δεκατιανό του, από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι θα αποφεύγονται οι πρωινές καθυστερήσεις.

* Μέσα από χαλαρες συζητήσεις δείχνουμε στα παιδιά τα θετικά του σχολείου. Φροντίζουμε να τονίζουμε εκείνα τα στοιχεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους όπως οι καινούριοι φίλοι, τα ομαδικά παιχνίδια, τα καινούργια πράγματα που θα μάθουν και φυσικά οι εκδρομές.

Τελική

* Τέλος βοηθήσετε τον εαυτό σας ως γονιός, οργανώνοντας κάθε Κυριακή ενα πρόγραμμα υποχρεώσεων για ολόκληρη την εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε εύκολα και γρήγορα στα νέα δεδομένα και να αποφύγετε το άγχος και τις δυσκολίες καθώς θα προσαρμόζεστε μαζί με το παιδί στη νέα του πραγματικότητα.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο