Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Πώς να χάσετε κιλά στην πισίνα: 12 ασκήσεις για κάψιμο του λίπους

Πώς να χάσετε κιλά στην πισίνα

Πώς να χάσετε κιλά στην πισίνα: 12 ασκήσεις για κάψιμο του λίπους

Γνωρίζετε ότι η κολύμβηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που υπάρχουν για να κάψετε λίπος; Αυτό συμβαίνει, γιατί το νερό είναι 800 φορές πυκνότερο από τον αέρα, οπότε κάθε φορά που «σπρώχνετε» στο νερό κάνετε μια άσκηση με αντίσταση που καίει το λίπος και αυξάνει το μεταβολισμό σας. Πώς να χάσετε κιλά στην πισίνα: Επίσης, είναι μια γυμναστική χωρίς βαρύτητα που σας προσφέρει τη δυνατότητα να κολυμπάτε κάθε μέρα χωρίς να ανησυχείτε για τραυματισμούς. Εδώ έχουμε μερικές ασκήσεις για όλους.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

● Απλή κλασική κολύμβηση. Ένα χαλαρό κολύμπι καίει περίπου 500 θερμίδες την ώρα. Αν ξεκινάτε σήμερα ξεκινήστε με μερικούς γύρους, κάντε ένα διάλειμμα και μετά κολυμπήστε λίγο ακόμα. Ο στόχος σας είναι σιγά σιγά να κολυμπάτε όσο περισσότερα 50άρια μπορείτε χωρίς να κάνετε διάλειμμα.

Όταν σταματάτε σε 50άρη 15-20 χαλαρές αναπνοές , ακριβώς οτι κάνετε οταν σταματάτε απο ένα χαλαρό η έντονο τρέξιμο , εισπνοή εκπνοή ….

● Το ποδήλατο. Ακουμπήστε τους αγκώνες σας στην άκρη της πισίνας και κάντε πετάλι σε ένα φανταστικό ποδήλατο. Αυτό δεν θα κάψει μόνο το λίπος σας, αλλά θα δυναμώσει τον κορμό σας , τους ώμους σας και τα πόδια σας.

● Το δελφίνι. Κρατήστε με το αριστερό σας χέρι την άκρη της πισίνας και το δεξί σας χέρι μέσα στο νερό. Κλωτσήστε με τα πόδια σας ενωμένα και τεντωμένα το νερό, χρησιμοποιώντας τη δύναμη και της πλάτης και του κορμού σας, όπως το δελφίνι που χρησιμοποιεί την ουρά του.

● Η μπάλα. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του κορμού σας με το δεξί σας πόδι λυγισμένο και το αριστερό σας πόδι απλωμένο προς τα πίσω. Κρατείστε μια μπάλα με τα δυο σας χέρια μπροστά από την κοιλιά σας. Μετρήστε 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για να γυμνάσετε το άλλο σας πόδι. Επαναλάβετε 6 φορές για την κάθε πλευρά.

Πώς να χάσετε κιλά στην πισίνα:

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΙΟΥΣ

● Μέτρια κλασική κολύμβηση. Αν μπορείτε να κολυμπήσετε αρκετά 50άρια μπορείτε να προσθέσετε και άλλα στυλ κολύμβησης για να γυμνάσετε και άλλα μέρη του σώματός σας. Για παράδειγμα, το ύπτιο γυμνάζει την πλάτη και τους ώμους σας, ενώ το πρόσθιο γυμνάζει το εσωτερικό των μηρών σας και τους γοφούς σας (ειναι το πιο τεχνικά δύσκολο στύλ που ασφαλώς και θέλει επιπλεον προσοχή…)

● Σπριντ πόδια . Στηριχτείτε στην άκρη της πισίνας σας με τους αγκώνες σας και τα πόδια ενωμένα σε ευθεία θέση μέσα στο νερό. Σηκωθείτε μέχρι το νερό να αγγίξει το κάτω μέρος των ποδιών σας και επαναλάβετε. Αυτό θα δυναμώσει τον κορμό σας και θα κάψει το λίπος σας.

● Άλματα. Σταθείτε όρθιοι μέσα στην πισίνα και πηδήξτε φέρνοντας τα γόνατά σας κοντά στο στήθος σας. Κάνοντάς το αυτό για μερικά λεπτά, θα δυναμώσετε τον κορμό σας και θα σμιλέψετε τα πόδια σας. Για να το κάνετε πιο δύσκολο, μην αφήνετε τα πόδια σας να ακουμπάνε στον πάτο της πισίνας.

● Παραλλαγή του ποδηλάτου. Αντί να ακουμπάτε στην άκρη της πισίνας και να κάνετε πετάλι, χρησιμοποιείστε ένα μακρόστενο αφρολέξ ανάμεσα από τα πόδια σας και κάντε ποδήλατο μπρος πίσω στην πισίνα σας. Οι κοιλιακοί σας θα δουλέψουν σκληρά για να σας κρατήσουν σε ισορροπία και τα πόδια σας θα δουλέψουν ακόμα σκληρότερα για να σας ωθήσουν να διασχίσετε την πισίνα.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

● Προχωρημένη κλασική κολύμβηση. Συνδυάστε πολλά διαφορετικά στυλ κολύμβησης και προσθέστε όσο μεγαλύτερη ταχύτητα μπορείτε. Έτσι, θα κάψετε περίπου 700 θερμίδες την ώρα και θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας με αυτή την αερόβια άσκηση.

● Προσθέστε βάρη. Προσθέτοντας βάρη στην πισίνα για να γυμνάσετε τα χέρια σας, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα. Το νερό προσθέτει αντίσταση στις κινήσεις σας, αυξάνοντας τις καύσεις. Προσθέστε επίσης ειδικά βάρη σχεδιασμένα για το νερό, όταν κολυμπάτε σε στυλ πεταλούδας ή επιλέξτε μια μπάρα εκγύμνασης.

● Η σανίδα. Κάντε σανίδα στην πισίνα χρησιμοποιώντας το γνωστό αφρολέξ για να κρατάτε ισορροπία με τα χέρια σας και τεντώστε τα πόδια σας προς τα πίσω. Η αντίσταση του νερού θα το κάνει πιο δύσκολο και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τους κοιλιακούς και τον κορμό σας για να παραμείνετε σε αυτή τη στάση.

● Άλματα μπαλέτου. Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κρατήσετε σε φόρμα τα πόδια και τους γλουτούς σας. Ξεκινήστε με το να στέκεστε με τις φτέρνες ενωμένες και τα γόνατα λυγισμένα προς τα έξω. Πηδήξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Για να αυξήσετε την ένταση αυτής της άσκησης, μην κάνετε διαλείμματα ανάμεσα στα άλματα. Θυμηθείτε πως όσο χαμηλότερα κατεβαίνετε μετά από κάθε άλμα, τόσο περισσότερο πρέπει να δουλέψουν οι τετρακέφαλοι σας για να σας ξαναβγάλουν στην επιφάνεια.

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ειδικότητα κολύμβηση

Προπονητής κολύμβησης Α κατηγορίας

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο