Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

5 οφέλη του τραμπολίνο που θα σας κάνουν να χοροπηδάτε

5 οφέλη του τραμπολίνο που θα σας κάνουν να χοροπηδάτε

Το τραμπολίνο, η τελευταία τάση που κάνει θραύση στο χώρο της γυμναστικής. Φύγαμε για Airfit (κοινώς τραμπλίνο)
Αυτή η αερόβια προπόνηση δεν απευθύνεται πλέον μόνο στα παιδιά. Οι ενήλικες παρατούν βαρετές ρουτίνες προπόνησης υπέρ αυτής της διασκεδαστικής άσκησης, ενώ εξειδικευμένα προγράμματα και αφιερωμένα πάρκα ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια για να φιλοξενήσουν την αυξανόμενη δημοτικότητά της.
Όμως, γιατί να υιοθετήσετε αυτή τη μόδα; Υπάρχουν 5 εξαιρετικοί λόγοι για να εγκαταλείψετε τις δραστηριότητες εδάφους και να αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση σε χρόνο μηδέν, χοροπηδώντας!
1. Είναι απίστευτα διασκεδαστικό
Πόσο συχνά το ξανασκέφτεστε να βγείτε έξω για τρέξιμο, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά; Αυτό δεν ισχύει για το τραμπολίνο. Αν έχετε παίξει ποτέ σε τραμπολίνο (ή φουσκωτό κάστρο, για τα μεγάλα παιδιά), θα ξέρετε ήδη ότι πρόκειται για μια σταθερή πηγή διασκέδασης και γέλιου. Και τα προγράμματα γυμναστικής με τραμπολίνο δεν αποτελούν εξαίρεση.
Παρά το γεγονός ότι ασκείστε σκληρά και καίτε λίπος σε όλη τη διάρκεια, δεν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του μόχθου σας το ίδιο όπως αν κάνατε διάδρομο. Ο χρόνος περνά γρήγορα όταν διασκεδάζουμε: προτού καλά-καλά το συνειδητοποιήσετε, θα έχετε ολοκληρώσει μια προπόνηση 45 λεπτών.


2. Χαμηλή ένταση, μικρό ρίσκο
Ο διάδρομος σάς έχει κάνει σωματικά ράκος; Αν σας έχει συστηθεί να αποφεύγετε τις ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως το τρέξιμο και τα καθίσματα, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσθέσετε μια δόση καρδιαγγειακής δραστηριότητας στο πρόγραμμα άσκησής σας.
Το τραμπολίνο εστιάζει στην καρδιαγγειακή δραστηριότητα, αλλά μειώνει την επιβάρυνση κατά 40%. Τι σημαίνει αυτό; Έχετε μικρότερο ρίσκο τραυματισμών και παρέχει ανακούφιση στις αρθρώσεις σας. Κέρδος από κάθε άποψη.
3. Κάψιμο λίπους
Μπορεί αυτή η μέθοδος άσκησης να είναι διασκεδαστική, αλλά στον τομέα των θερμίδων κάνει σοβαρή δουλειά. Λόγω του ότι αποτελεί άσκηση χαμηλής έντασης από τη φύση του, ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα AIRFIT μπορεί να κάψει το ίδιο λίπος με τρέξιμο 30 λεπτών. Αυτό σημαίνει έως και 1.000 θερμίδες την ώρα.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Αυτή η μορφή άσκησης λέγεται, επίσης, πως δίνει ώθηση στο μεταβολισμό σας. Με την αύξηση του μεταβολικού σας ρυθμού, το σώμα σας είναι σε θέση να επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά πιο αποτελεσματικά. Τραμπολίνο, αγάπη μου!
4. Ενίσχυση των οστών
Θα το πιστεύατε αν σας λέγαμε ότι ενισχύετε τα οστά σας χοροπηδώντας; Είναι αλήθεια. Η επιστήμη μάς λέει ότι η επιτάχυνση και επιβράδυνση των αλμάτων σε ένα τραμπολίνο κάνει το σώμα να ερμηνεύσει την κίνηση ως μια αύξηση στην βαρυτική έλξη. Τα οστά μας αποκτούν δύναμη και πυκνότητα με την άσκηση, η οποία είναι εξαιρετική για την αποφυγή τραυματισμών μακροπρόθεσμα.
5. Βελτίωση της ισορροπίας
Κατά την άσκηση σε τραμπολίνο, έχετε συνεχώς επίγνωση του κέντρου ισορροπίας σας λόγω της ασταθούς φύσης του δαπέδου του τραμπολίνο. Αυτή η επίγνωση σάς αναγκάζει να επικεντρωθείτε στη διατήρηση της ισορροπίας σας, ειδικά κατά τη διάρκεια των ψηλότερων αλμάτων και των δύσκολων στάσεων. Όσο περισσότερο εξασκείτε αυτά τα διάφορα άλματα, βλέπετε βελτίωση στις κινητικές ικανότητές σας και το συντονισμό.
Η ομαδα Homles Place

No Comments