­
Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Κακή χοληστερίνη – Κίνδυνοι και από τις χαμηλές τιμές

Κακή χοληστερίνη

Κακή χοληστερίνη – Κίνδυνοι και από τις χαμηλές τιμές

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υψηλές τιμές της κακής χοληστερίνης, γνωστής ως LDL, ενοχοποιείται για αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας. Κακή χοληστερίνη

Ωστόσο νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει να το… παρακάνουμε, καθώς όταν ρίχνουμε τις τιμές της σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τότε μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Καταρχήν ως κάνουμε μία μικρή εισαγωγή στη χοληστερίνη ή αλλιώς χοληστερόλη. Πρόκειται για μία λιπαρή  ουσία που παράγεται από τον οργανισμό, αλλά είναι «κρυμμένη»  και σε διάφορα τρόφιμα.

Κακή χοληστερίνη

Το σώμα μας χρειάζεται την χοληστερόλη σε συγκεκριμένα επίπεδα, προκειμένου να λειτουργεί ισορροπημένα.  Το πρόβλημα ξεκινάει ότι οι τιμές της ανεβαίνουν αφού τότε ο οργανισμός μας διατρέχει κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Και αυτό διότι η  χοληστερίνη που δεν χρησιμοποιείται από το σώμα συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας εμπλοκές.

Νέα  έρευνα

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, μελέτησαν για εννέα χρόνια περισσότερα από 90.000 άτομα χωρίς ιστορικό εγκεφαλικού, εμφράγματος ή καρκίνου στην αρχή της έρευνας.

Όσοι από τους  συμμετέχοντες είχαν επίπεδο «κακής» χοληστερίνης μεταξύ 70 και 99 είχαν παρόμοιο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού. Για όσους όμως είχαν LDL κάτω του 70 ο κίνδυνος ήταν σημαντικά αυξημένος.

Όχι στις υπερβολές

Συγκεκριμένα,  άνθρωποι με LDL κάτω του 50 είχαν κατά μέσον όρο 169% μεγαλύτερο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού σε σχέση με όσους είχαν «κακή» χοληστερίνη από 70 έως 99.

Οι ερευνητές  προειδοποιούν ότι και σε αυτή την περίπτωση το μέτρο και η ισορροπία είναι το «κλειδί» προκειμένου να ρυθμίσουμε την κακή χοληστερίνη.

«Δεν πρέπει κανείς να πηγαίνει στο ένα ή στο άλλο άκρο, δηλαδή να έχει πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό επίπεδο. Ιδίως αν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για αιμορραγικό εγκεφαλικό λόγω οικογενειακού ιστορικού ή παραγόντων κινδύνων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, καλά θα κάνει να δώσει έξτρα προσοχή στα επίπεδα της LDL» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο