Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Άσκηση το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέξω

Άσκηση το καλοκαίρι

Άσκηση το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέξω

Η γυμναστική τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία. Με την άνοδο της θερμοκρασίας, η άσκηση σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και προετοιμασία, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, που κυμαίνονται από θερμική εξάντληση έως θερμοπληξία. Άσκηση το καλοκαίρι

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να «ανεβάσετε απότομα στροφές». Ο ανθρώπινος οργανισμός, καταπονημένος από τις υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να… αντιδράσει. Έτσι, είναι απαραίτητο να αυξάνετε σταδιακά την ένταση της άσκησης. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πολύωρη γυμναστική σε υψηλές θερμοκρασίες δεν ενδείκνυται. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και να μην ξεχνάτε να ζεσταίνετε τους μυς σας προτού αρχίσετε.

Άσκηση το καλοκαίρι

Η καταπόνηση του οργανισμού σε συνθήκες ζέστης είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Αυτό σημαίνει ότι, για να προφυλάξετε τον οργανισμό σας, θα πρέπει να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Το σώμα σας χρειάζεται να αναρρώνει ενδιαμέσως, για να προλάβετε τις βλάβες από υπερπροπόνηση και κόπωση.

Εάν έχετε πυρετό, διάρροια, έντονη κόπωση κ.λπ., αποφύγετε τη γυμναστική, γιατί σίγουρα σας περιμένουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα…
Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι και η φυσική κατάσταση. Αν είστε ξενυχτισμένοι και ταλαιπωρημένοι από μία καλοκαιρινή κραιπάλη, καλό είναι να αποφύγετε τη σωματική άσκηση. Ακόμη, σημαντική είναι η σωστή ενυδάτωση. Έτσι, μην ξεκινήσετε την άσκηση, αν δεν είστε καλά ενυδατωμένοι. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό στη διάρκεια της γυμναστικής.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αποφεύγετε τη γυμναστική τις πιο καυτές ώρες της ημέρας. Σίγουρα, π.χ., το τρέξιμο το μεσημέρι δεν ωφελεί σε τίποτε. Αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει, εκτός από την καταπόνηση του οργανισμού, και μία σειρά άλλων ανεπιθύμητων προβλημάτων. Προτιμήστε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας, δηλαδή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Home1

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο