Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Καλοκαίρι τέλος: Ώρα για σωστή ενυδάτωση – Χρήσιμα tips για πρόσωπο και σώμα

Ώρα για σωστή ενυδάτωση

Καλοκαίρι τέλος: Ώρα για σωστή ενυδάτωση – Χρήσιμα tips για πρόσωπο και σώμα

Το  καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και οι περισσότερες  από εμάς ετοιμαζόμαστε  – αφού γεμίσαμε τις «μπαταρίες» μας – για μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά γεμάτη κάθε είδους υποχρεώσεις. Ώρα για σωστή ενυδάτωση

Μπορεί το καλοκαίρι να περάσαμε ανέμελες στιγμές δίπλα στη θάλασσα, ωστόσο το δέρμα μας ταλαιπωρήθηκε ποικιλοτρόπως με αποτέλεσμα να χρειάζεται άμεσες κινήσεις για τη σωστή ενυδάτωσή του.

Ώρα για σωστή ενυδάτωση

Ο ήλιος, ο αέρας, ο κλιματισμός ακόμη και  η αποτρίχωση είναι μερικοί από τους παράγοντες που επιβαρύνουν το δέρμα μας καθημερινά  κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι  κάθε  χρόνος που περνάει, το δέρμα θέλοντας και μη χάνει τη σφριγηλότητα και ελαστικότητά του, τότε η σωστή ενυδάτωση φαντάζει μονόδρομος.

Σύμφωνα με τους  ειδικούς,  η ενυδάτωση της επιδερμίδας τη βοηθάει να διατηρείται φωτεινή και νεανική.

Η αφυδάτωση του σώματος και των κυττάρων οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα καθώς η επιδερμίδα φαίνεται  κουρασμένη  και θαμπή.

Η σωστή ενυδατική

Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να  σας…  ευγνωμονεί και να  ξαναβρεί τη ζωντάνια της, αναζητήστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με την υπέρεκθεση στις αχτίνες του ήλιου, μία καλή και πλούσια ενυδατική κρέμα θα μας προστατέψει από τις φθορές που προκαλούν η θάλασσα και ο ήλιος.

Χρήσιμα tips

Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αμέσως μετά το ντους (το νερό δεν πρέπει  να είναι πολύ ζεστό γιατί ξηραίνει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα), σκουπιστείτε ελαφρά με μια πετσέτα.

Ενώ η επιδερμίδα σας είναι ακόμα νωπή, απλώστε με  απαλές κινήσεις μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης ή κάποιο ενυδατικό λάδι που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Προστατεύστε το πρόσωπό σας

Εκτός όμως το σώμα  σας θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή και στο πρόσωπό σας καθώς συχνά οι γυναίκες το παραμελούν.

Το καλοκαίρι όπου παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία  στο πρόσωπο περιορίζεται με αποτέλεσμα τα σημάδια της αφυδάτωσης να γίνονται ευδιάκριτα από… απόσταση.

Βήμα πρώτο. Αναζητείστε καθαριστικά που δεν περιέχουν σαπούνι και πλύνετε  το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας είναι αρκετό ξηρό, επιλέξτε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού.

Στο  επόμενο  στάδιο ρίξτε το βάρος της  στην αγορά μίας καλής ενυδατικής κρέμας η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται  δύο φορές την ημέρα ενώ εάν το δέρμα σας  είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο χρησιμοποιήστε μία με δύο φορές την εβδομάδα μία πλούσια μάσκα για ενυδάτωση.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο