Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της αισθητικής δερματολογίας

αισθητικής δερματολογίας

Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της αισθητικής δερματολογίας

Με μεγάλο ενθουσιασμό σας παρουσιάζουμε τα τελευταίας γενιάς ιατρικά peelings, που διενεργούνται πια σε όλους τους τύπους δέρματος, ανώδυνα και εύκολα σε όλα τα στάδια και με εξαιρετική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. αισθητικής δερματολογίας. Πρόκειται για τεχνολογικό επίτευγμα κορυφαίας στον τομέα εταιρείας, με παγκόσμια αναγνώριση και πολύχρονες κλινικές μελέτες.

Πώς μπορεί η νανοτεχνολογία να εφαρμοστεί στο πεδίο των peeling της αισθητικής δερματολογίας;

Με την νανοτεχνολογία είναι εφικτή η δημιουργία μικροσκοπικών σωματιδίων (λιποσώματα), που σε μοριακό επίπεδο μπορούν να ενσωματώσουν (νανοκάψουλες) τις δραστικές ουσίες που μας ενδιαφέρουν και να λειτουργήσουν ως όχημα αυτών δηλ. να τις μεταφέρουν στα κύτταρα στόχους του δέρματος.

Λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους, οι νανοκαψουλες μπορούν να διεισδύσουν εύκολα στις στοιβάδες του δέρματος και να δράσουν σε μεγάλο βάθος γεγονός αδιανόητο σε παλαιότερης γενιάς peeling. Με τους παλαιότερους χημικούς παράγοντες για να δράσουμε βαθύτερα και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, «πλήρωνε» δυστυχώς ο ασθενής μας το τίμημα της παρατεταμένης και επώδυνης αποθεραπείας.

Σε αντίθεση τώρα με τα εξελιγμένα ιατρικά peelings,η εφαρμογή είναι ανώδυνη και η αποθεραπεία ταχύτατη, διακριτικότατη, χωρίς κανένα περιορισμό από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Πως δρουν και με ποιό τρόπο βελτιώνουν το δέρμα τα εξελιγμένα χημικά ιατρικά peeling;

Οι θεραπείες με ιατρικά peelings συνίστανται στην εφαρμογή ενός ή περισσοτέρων χημικών ουσιών στο δέρμα, προάγοντας την κυτταρική ανανέωση.Το άμεσο αποτελέσμα τους είναι η διακριτικά ορατή, λευκωπή, κατά μικρά τρίμματα απολέπιση του δέρματος (ανάλογα με το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί και τις ανάγκες είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονη).

Το έμμεσο αποτέλεσμά τους όμως, είναι η ανάπλαση της επιδερμίδας και του ανώτερου χορίου. Οι δράσεις αυτές είναι πολύτιμες και στην πράξη βελτιώνουν σημαντικά τις κηλίδες, τις πανάδες, τις φακίδες, τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, τις ουλές ακμής, τις ραγάδες και γενικότερα την υφή, το χρώμα και τον τόνο του δέρματος.
Ειδικά εξατομικευμένα πρωτόκολλα εφαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες πχ. αντιοξειδωτικά, λευκαντικά, αντιγηραντικά, αντιακνεϊκά κτλ.

 

Πλεονεκτήματα της εφαρμογής των εξελιγμένων ιατρικών peeling που βασίζονται στην νανοτεχνολογία:

-Μπορούν με ασφάλεια να γίνουν σε όλους τους τύπους δέρματος και σε διάφορα μέρη του σώματος.
-Συγκεκριμένες ουσίες μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια ακόμα και όλες τις εποχές του χρόνου.

-Η διαδικασία είναι γρήγορη (διαρκεί περίπου 30 min), εύκολη και ανώδυνη , χωρίς αίσθημα καύσου.
-Η λευκωπή, κατά μικρά τρίμματα απολέπιση παρουσιάζεται σε 2-3 ημέρες και γίνεται ελάχιστα αντιληπτή όταν εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα.

-Η αποθεραπεία είναι εξαιρετικά ανεκτή και σύντομη, χωρίς να χρειάζεται καμία διακοπή των καθημερινών δραστηριοτήτων του ασθενούς.
-Τα peelings αυτά προσφέρουν άμεσο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα: ένα πιο λείο, πιο φωτεινό και πιο νεανικό δέρμα.

Φαίνεται λοιπόν ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η περίοδος εκείνη που όποια «τολμούσε» να κάνει χημικό peeling ήταν αναγκασμένη να πάρει άδεια από την εργασία της, να κλειστεί και να υποφέρει κατ‘ οίκον.
Ήρθε ο καιρός να καλωσορίσουμε και στην χώρα μας τα nanotechnology based δερματολογικά πρωτόκολλα θεραπειών.

CG Derma