Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

3+1 δυναμικά κίνητρα για να γυμνάζεστε καθημερινά

3+1 δυναμικά κίνητρα για να γυμνάζεστε καθημερινά

Νέα κίνητρα στην καθημερινή άσκηση θα μας δώσουν ενέργεια και δύναμη
Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της καθημερινής άσκησης είναι να βρίσκουμε κίνητρα και να παρακινούμε τον εαυτό μας να συνεχίζει.

Πολλές φορές ακόμα και τα άτομα που μας καθοδηγούν και μας εμπνέουν να επιδοθούμε στη συστηματική καθημερινή άσκηση, εξαντλούνται από κινητήριους μοχλούς και ενέργεια. Ας ρίξουμε μια ματιά σε έξυπνες ιδέες και λύσεις για να σας βοηθήσουν να αποδίδετε καλά στην προπόνηση σας, ακόμα και όταν αισθάνεστε ότι δεν έχετε κίνητρα.

1. Θέστε έναν συγκεκριμένο στόχο: Επιλέξτε ένα στόχο που θέλετε να επιτύχετε και επικεντρωθείτε εξ ολοκλήρου σε αυτόν. Μπορεί να είναι ένας στόχος για το σωματικό σας βάρος ή τη μυϊκή σας μάζα, μπορεί να είναι ο αριθμός των χιλιομέτρων που θέλετε να τρέχετε, ή ακόμα το σύνολο των ημερών που θέλετε να ασκείστε την εβδομάδα.

2. Αφιερώστε λίγο χρόνο μετά από κάθε προπόνηση για να σκεφτείτε πώς αισθάνεστε: Συγκεντρώστε στο μυαλό σας ή καλύτερα γράψτε πώς νιώθετε μετά την ημερήσια άσκηση. Απαριθμήστε αυτά που σας ενόχλησαν αλλά και που σας γέμισαν με αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε όταν αισθάνεστε αδιάφορα ή χωρίς κανένα κίνητρο να διαβάσετε αυτά που είχατε καταγράψει.

3. Περικυκλώστε τον εαυτό σας με νέα ερεθίσματα και πηγές έμπνευσης: Ξεφυλλίστε φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας fitness models, διαβάστε άρθρα για το success story διακεκριμένων αθλητών στα σπορ που προτιμάτε, ακολουθήστε άτομα που σας εμπνέουν στο Instagram ή στο Twitter και μοιραστείτε ένα κομμάτι από τη λάμψη τους.

4. Κάντε την άσκηση διασκεδαστική: Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής που σας ανεβάζει για την προπόνηση σας ή επενδύστε σε sportswear που σας κολακεύει και σας φτιάχνει τη διάθεση. Και μην ξεχνάτε ότι η άσκηση πρέπει πάντα να είναι, κατά κάποιον τρόπο, ψυχαγωγική και ευχάριστη. Αν για κάποιο λόγο αυτό δεν συμβαίνει ή νιώθετε ότι η γυμναστική που κάνετε δεν λειτουργεί για εσάς, ίσως ήρθε ώρα να δοκιμάστε ένα διαφορετικό είδος.

Αρθρο από http://www.kathimerini.com.cy/gr/

No Comments