Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Τι είναι η μεσοθεραπεία μαλλιών;

Μεταμόσχευση μαλλιών: Η οριστική λύση.

Τι είναι η μεσοθεραπεία μαλλιών;

 

Η Μεσοθεραπεία Μαλλιών είναι μία πρωτοποριακή θεραπεία, η οποία χωρίς να παρουσιάζει κινδύνους βοηθάει στη φυσική αναγέννηση της τρίχας και την αποκατάσταση της πυκνότητας.

Αποτελεί μια μη χειρουργική μέθοδο, η οποία έχει μελετηθεί για αρκετά χρόνια  από τον Γάλλο Ιατρό Πιστόρ και από τότε εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς της Κοσμετικής Ιατρικής. Όμως έχει παρατηρηθεί ότι η δράση της είναι εξαιρετικά ευεργετική και κατά της Τριχόπτωσης.

 

Τι είναι η μεσοθεραπεία μαλλιών;

 

Η Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται κυρίως σε άνδρες και γυναίκες που εμφανίζουν σταδιακή ελάττωση της πυκνότητας των μαλλιών τους, κυρίως στο μπροστινό μέρος του τριχωτού και στην περιοχή των κροτάφων. Οι αιτίες είναι πολλές, όπως για παράδειγμα η Ανδρική Αλωπεκία. Επιπλέον, οι συνθήκες του περιβάλλοντος   όπως το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία και η κακή διατροφή, επιταχύνουν τη γήρανση της τρίχας. 

Ο σκοπός της θεραπείας είναι να θρέψει και να ενδυναμώσει την τρίχα σε βάθος, με αποτέλεσμα υγιή και δυνατά μαλλιά.

 

Η διαδικασία της θεραπείας

 

Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μια σχετικά ανώδυνη τεχνική, κατά την οποία εισάγονται ενεργά θρεπτικά συστατικά στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, προκειμένου να ενδυναμωθεί η τριχοφυΐα. 

Αρχικά καθαρίζεται το τριχωτό του κεφαλιού, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες αποστείρωσης και εφαρμόζεται ήπια τοπική αναλγησία.

Στη συνέχεια, μέσω μικρών τομών στην επιδερμίδα εισάγονται βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικοί παράγοντες στα βαθύτερα στρώματα της. 

 

Έτσι επιτυγχάνεται η αύξηση του πάχους των τριχών και κατ’ επέκταση της συνολικής πυκνότητας των μαλλιών και βελτιώνεται η εικόνα του μπροστινού μέρους του τριχωτού. 

 

Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται κατά τη θεραπεία

 

Τα στοιχεία, που συμβάλλουν στην υγεία του τριχωτού και συνήθως εισάγονται στο δέρμα κατά τη θεραπεία, είναι: 

* Ο θειικός ψευδάργυρος που ενισχύει τη δομή της τρίχας

* Η αδενοσίνη που βοηθάει στην παραγωγή αυξητικών παραγόντων στους θύλακες των τριχών

* Η γλουταθειόνη που μπλοκάρει τους υποδοχείς των ανδρογόνων

* Η υδροχλωρική πυριδοξίνη, που συμβάλει σημαντικά στην αναγέννηση και την προστασία της τρίχας

* Τα πεπτίδια χαλκού, που εμποδίζουν τη νέκρωση των τριχικών θυλάκων, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και αναστέλλουν την 5α αναγωγάση.

* Βιταμίνη Β6 και Ε, που βελτιώνουν την αιμάτωση των θυλάκων.

 

Ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του κάθε οργανισμού επιλέγεται ο κατάλληλος συνδυασμός ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

 

Τα εμφανή αποτελέσματα 

 

Λόγω του τρόπου με τον οποίο εισάγονται οι θρεπτικές ουσίες στο δέρμα, τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες συνεδρίες. Όμως για να υπάρξει βελτιστοποίηση και διάρκεια συνιστώνται περισσότερες από μία εφαρμογές.

Τα αποτελέσματα αξιολογούνται μέσω φωτογράφισης της περιοχής στην οποία εφαρμόστηκε η θεραπεία και γίνονται τακτικοί επανέλεγχοι κάθε 3,6 και 12 μήνες.

No Comments