Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

10 χαρακτηριστικά του τεμπέλη κολυμβητή

10 χαρακτηριστικά του τεμπέλη κολυμβητή

10 χαρακτηριστικά του τεμπέλη κολυμβητή

Οι τεμπέληδες κολυμβητές εμφανίζονται σπάνια στην προπόνηση και όταν το κάνουν καταβάλουν τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια. Στην αρχή το υπομένεις, αλλά σκέφτεσαι ότι θα ήταν κρίμα να μην εξελίξει το ταλέντο του για να βοηθήσει και την ομάδα στο σύνολό της. Έτσι του ζητάς να σε βοηθήσει σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα. 10 χαρακτηριστικά του τεμπέλη κολυμβητή

Είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενος να το κάνει. Η επίδοσή του στον αγώνα είναι εξαιρετική, κάνει έναν φανταστικό χρόνο ή ακόμα κερδίζει τον αγώνα εύκολα χωρίς να ιδρώσει. Οι συναθλητές του δε μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Οι πιο δουλευταράδες της ομάδας δεν εντυπωσιάζονται και συχνά νιώθουν άβολα, αλλά οι περισσότεροι τους συγχαίρουν και τους επαινούν.

Τα λόγια που περιμένουν να ακούσουν είναι ‘’Τι κρίμα! Φαντάσου τι χρόνους θα έκανες αν έκανες καθημερινή σκληρή προπόνηση’’. Οι αθλητές αυτοί είναι συνήθως πολύ καλής πάστας που τους αρέσει να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια.

10 χαρακτηριστικά του τεμπέλη κολυμβητή

  1. Είναι συνήθως κοινωνικοί και ευγενικοί. Αντιδρούν εξαιρετικά στον ανταγωνισμό και η λέξη ΄΄πίεση΄΄ δεν ανήκει στο λεξιλόγιό τους.
  2. Έχουν το ταλέντο να κάνουν καταπληκτική εμφάνιση, αλλά τους λείπει η θέληση να γυμναστούν σκληρά και να δαμάσουν αυτά τα ταλέντα τους.
  3. Γνωρίζουν την αξία τους, αλλά δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν και να κάνουν μεγάλη προσπάθεια, την οποία θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητη.
  4. Αγαπούν το ρόλο που έχουν στην ομάδα και δεν θα διστάσουν να εκθέσουν τις απόψεις τους.
  5. Παρόλο που όλοι είναι στην διάθεσή τους να τους βοηθήσουν να θριαμβεύσουν, εκείνοι σπαταλούν την ενέργεια τους στους άλλους.
  6. Έχουν λανθασμένα τυφλή εμπιστοσύνη στα ταλέντα τους, αλλά σπάνια καταφέρνουν να επιτύχουν γιατί δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τα τιθασεύσουν.
  7. Θα ήταν καλή ιδέα να σκεφτείτε καλά αν θέλετε ένα τέτοιο άτομο στην ομάδα σας, γιατί χρειάζονται ειδική ελεύθερη μεταχείριση και θέτουν συχνά σε κίνδυνο την ηγετική παρουσία του προπονητή.
  8. Μπορούν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια στους κολυμβητές που δουλεύουν σκληρά. Δεν είναι ωραίο εσύ να τα δίνεις όλα στην προπόνηση και δίπλα σου να βλέπεις κάποιον που σπάνια προπονείται να είναι καλύτερος από εσένα μόνο και μόνο, επειδή διαθέτει ταλέντο. Ειδικά όταν συνειδητοποιείς ότι όσο και αν προσπαθείς δεν τον ξεπερνάς.
  9. Η συμμετοχή τους σε αγώνες μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα, αφού δεν είναι αξιόπιστοι και δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις αν θα εμφανιστούν και στην επόμενη διοργάνωση ή όχι.
  10. Σε κάνουν να αμφισβητείς τις αξίες και τα ιδανικά που πρέπει να έχει ένας καλός κολυμβητής και συχνά δίνουν λανθασμένες συμβουλές στους συναθλητές τους που θα ήθελαν να τους μοιάσουν.

Πάντως, μην αυταπατάστε!!Οι κολυμβητές που προπονούνται σκληρότερα είναι αυτοί που τελικά φτάνουν σε υψηλότερο επίπεδο και σε αυτούς που πρέπει να εστιάζετε την προσοχή σας. Η επιτυχία δεν μπορεί να επιτυγχάνεται μόνο μια φορά. Στην κολύμβηση χρειάζεται επανάληψη. Ο καλύτερος φίλος σας είναι η καθημερινή σκληρή δουλειά.

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ειδικότητα κολύμβηση

Προπονητής κολύμβησης Α κατηγορίας

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο