Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Κώστας Ζεμαδάνης : Θρίαμβος στο δυσκολότερο τρίαθλο του κόσμου

Κώστας Ζεμαδάνης

Κώστας Ζεμαδάνης : Θρίαμβος στο δυσκολότερο τρίαθλο του κόσμου

Η ολοκλήρη ενός  αγώνα τρεξίματος 5 ή 10 χιλιομέτρων ή ο τερματισμός σε έναν αγώνα ανοιχτής θάλασσας 2,5 χιλιομέτρων αποτελεί για πολλούς από εμάς έναν άθλο. Κώστας Ζεμαδάνης

Σκεφτείτε να τερματίζατε στο πιο απαιτητικό τρίαθλο του κόσμου, το ironman που περιλαμβάνει – συνεχόμενα –  3.8  χλμ κολύμπι, 180 χλμ ποδήλατο και 42 χλμ τρέξιμο.

Κουραστήκατε; Για σκεφτείτε να κάνατε την ίδια απόστση επί 20 ημέρες συνεχόμενες. Αδιανότητο. Κι όμως, ο υπεραθλητής  Κώστας  Ζεμαδάνης συμμετείχε πριν από λίγες ημέρες στον δυσκολότερο τριαθλητικό αγώνα της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε  στην πόλη Buchs της Ελβετίας.

Ένα  ironman επί 20 ημέρες

Πρόκειται για το  παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra Triathlon, διάρκειας 20 ημερών. Οι συμμετέχοντες υπερτριαθλητές έπρεπε να ολοκληρώνουν ένα ironman τρίαθλο την ημέρα για 20 συνεχόμενες ημέρες.

Καθημερινά κολυμπούσαν 3.8 χλμ, ποδηλατούσαν 180 χλμ και έτρεχαν ένα μαραθώνιο δρόμο 42 χλμ. Εάν ένας αθλητής δεν ολοκλήρωνε την απόσταση των 226 χλμ εντός της ημέρας έβγαινε απευθείας εκτός συναγωνισμού.

Τον αγώνα ολοκλήρωσαν 6 υπερτριαθλητές καλύπτοντας επιτυχώς τη συνολική απόσταση των 4520 χλμ (76 χλμ κολύμβηση/ 3600 χλμ ποδηλασία/ 844 χλμ τρέξιμο), αυξάνοντας τον αριθμό των αθλητών που έχουν ολοκληρώσει το Double Deca Ultra Triathlon σε μόλις 9 στην ιστορία.

Ο άθλος του Κώστα Ζεμαδάνη

Μεταξύ αυτών συμμετείχε και ο Κώστας Ζεμαδάνης ο οποίος μετά το χρυσό μετάλλιο στη Florida USA (Double Ultra Triathlon-452 χλμ) τον Μάρτιο και το ασημένιο μετάλλιο στην Αυστρία (Triple Ultra Triathlon-678 χλμ) τον Ιούλιο κατάφερε να τερματίσει επιτυχώς στην δεύτερη θέση με χρόνο 244:29:50 ώρες, 8 ώρες ταχύτερα από το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ (252:21:16 ώρες) και 3 ώρες πιο αργά από τον πρώτο στην κατάταξη υπερτριαθλητή Norbert Luftenegger (241:36:45 ώρες).

Βροχή, κρύο, ομίχλη  και χαλάζι

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, από την πρώτη ημέρα του αγώνα ξεχώρισε, μαζί με τον αυστριακό αθλητή, με τον οποίο καθημερινά έδιναν τη μάχη σώμα με σώμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο, ομίχλη, χαλάζι, αυξημένη υγρασία, αλλά και ημέρες με θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών), με τις συνεχείς και απότομες μεταβολές.

Ο Κων/νος αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα στο ποδήλατο τις ημέρες 1η , 17η , 19η, ενώ σωματικά είχε τη δυσκολότερη ημέρα την 18η και  καλύτερη την 16η. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Έλληνα αθλητή ήταν περίπου 2 ώρες ταχύτερο από το πρώτο δεκαήμερο.

Η διοργάνωση ήταν κατά πολύ βελτιωμένη συγκριτικά με το 2017 στο οποίο τότε ο Κων/νος είχε συμμετάσχει στο Deca Ultra Triathlon (10 ημέρες διάρκεια), κατακτώντας την πρώτη θέση με τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία (115:54 ώρες).

Χωρίς τη στήριξη των χορηγών του δε θα ήταν δυνατή η εκπροσώπηση της Ελλάδας στον εν λόγω υπεραγώνα. Γιαυτό το λόγο ευχαριστεί θερμότατα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Α.Ε.), που στάθηκε δίπλα του από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς καλύπτοντας κάθε ανάγκη οικονομικής φύσεως. Επίσης, τους «ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε., την εταιρεία CUBITECH ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕ και προσωπικά τον κο Νικόλαο Καλαφάτη και το κέντρο φυσικοθεραπείας «PHYSIOKINESIS» Ρίο Πάτρα και προσωπικά τον κο Μπέτσο Θεόδωρο.

Επιπλέον, την IDEAL BIKES ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ που για μία ακόμα αγωνιστική χρονιά κάλυψε πλήρως τις μεγάλες σε υλικοτεχνικό ποδηλατικό εξοπλισμό ανάγκες.

Το μήνυμα του εθελοντισμού

Ως αθλητικός πρεσβευτής του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), «Χάρισε Ζωή», ο Κων/νος εκφράζει τη βαθιά ικανοποίησή του να φέρει το μήνυμα του εθελοντισμού και εκτός συνόρων.

Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες θα πρέπει να αποδοθούν και στο συνοδό του Παναγούλια Κων/νος Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ο οποίος επί 20 συνεχόμενες ημέρες στήριξε τον Έλληνα αθλητή, αποτελώντας πλέον ένα δίδυμο το οποίο έχει ολοκληρώσει έως τώρα 3 αγώνες Deca Ultra Triathlon, 2 αγώνες (2014, 2017), Triple Ultra Triathlon (2014, 2017) και το Double Deca Ultra Triathlon (2019).

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο