Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Διατροφικοί κίνδυνοι στα παιδιά

Διατροφικοί κίνδυνοι στα παιδιά

Διατροφικοί κίνδυνοι στα παιδιά

Εκτός από την ανθυγιεινή διατροφή και την παράλειψη γευμάτων, τα παιδιά δεν τρώνε σωστά και αυτό αποδεικνύεται από: Α. Διατροφικοί κίνδυνοι στα παιδιά

Μεγάλη διατροφική μελέτη βρήκε ότι το 91% των παιδιών από 6 έως 11ετών δεν έτρωγαν το συνιστούμενο ελάχιστο των 5 μερίδων φρούτου και λαχανικών ανά ημέρα. Η εκπαίδευση γονέων και παιδιών για τη διατροφή είναι σημαντική παρέμβαση στην καταπολέμηση των κακών διατροφικών συνηθειών.

Διατροφικοί κίνδυνοι στα παιδιά

Β. Μελέτη τύπων φαγητού σε παιδιά του δημοτικού βρήκε ότι 40% των παιδιών δεν τρώνε λαχανικά σε σταθερή βάση, εκτός από πατάτες ή σάλτσα ντομάτας.
Γ. Επιδημιολογική μελέτη των διατροφικών προσλήψεων παιδιών ηλικίας 2 έως 10 ετών βρήκε ότι περισσότερο του 50% είχε ανεπαρκείς προσλήψεις απαραίτητων συστατικών διατροφής, όπως σίδηρος, ασβέστιο, βιταμίνη Β6, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

Δ. Παιδιατρική μελέτη που μετρούσε την πρόσληψη ασβεστίου βρήκε ότι το 30% των παιδιών ηλικίας κάτω των 11 ετών κατανάλωναν επίπεδα ασβεστίου αρκετά κάτω των R.D.A. Αυτό αποδιδόταν σε μειωμένη κατανάλωση γάλακτος και αυξημένη πρόσληψη αναψυκτικών.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτά τα ευρήματα, διάφορα σημεία πρέπει να σημειωθούν:

Α) Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι μόνο σημαντικές πηγές βιταμινών και μετάλλων, αλλά και κύριες πηγές ινών. Όπως λένε ερευνητές, όσο λιγότερες ίνες περιλαμβάνονται στο παιδικό διαιτολόγιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα πρόσληψης υψηλών επιπέδων λίπους και λιπαρών οξέων.
Β) Ανεπαρκής πρόσληψη ασβεστίου σε εφήβους, ακόμη και προεφηβικά, μπορεί να προδιαθέσει τις γυναίκες σε υψηλό κίνδυνο οστεοπόρωσης.
Γ) Ασθένειες που προέρχονται από διαιτητικές ανεπάρκειες έχουν αντικατασταθεί από ασθένειες που προέρχονται από διαιτητική υπερβολή και ανισορροπία-συμπεριφορές που αρχίζουν στην εφηβεία.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο