Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Πώς οι ξηροί καρποί βοηθούν στην εγκυμοσύνη την ανάπτυξη του παιδιού

οι ξηροί καρποί βοηθούν στην εγκυμοσύνη

Πώς οι ξηροί καρποί βοηθούν στην εγκυμοσύνη την ανάπτυξη του παιδιού

Τα οφέλη των ξηρών καρπών στην υγεία του ανθρώπου είναι γνωστά εδώ και χρόνια καθώς μεταξύ άλλων συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου για υπέρταση και  λειτουργούν αποτρεπτικά στην εμφάνιση άνοιας. οι ξηροί καρποί βοηθούν στην εγκυμοσύνη

Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα είναι ότι όσες εγκυμονούσες ακολουθούν διατροφή πλούσια σε ξηρούς καρπούς, βοηθούν μακροπρόθεσμα το παιδί τους να έχει νευροαναπτυξιακά οφέλη.

Μία νέα ισπανική έρευνα έρχεται να υπενθυμίσει σε όλες τις γυναίκες ότι οι ξηροί καρποί – όταν φυσικά δεν υπάρχουν θέματα με αλλεργίες – είναι μία από τις τροφές που δεν βοηθά μόνο την υγεία μας αλλά και την υγεία των παιδιών που θα φέρουν στον κόσμο.

Βάσει των συμπερασμάτων της έρευνας στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.200 ζεύγη μητέρων-παιδιών και  δημοσιεύτηκαν στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας «European Journal of EpiΤα emiology», η θετική επίδραση των ξηρών καρπών παρατηρήθηκε στις εγκύους που κατανάλωναν κατά μέσο όρο περίπου τρεις μερίδες των 30 γραμμαρίων ξηρών καρπών εβδομαδιαίως.

Μια ποσότητα  δηλαδή που είναι μικρότερη από αυτήν που προτείνουν οι οδηγοί υγιεινής διατροφής.

οι ξηροί καρποί βοηθούν στην εγκυμοσύνη

Οι ξηροί καρποί που κατανάλωναν οι εγκυμονούσες , ήταν καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, κουκουνάρια και φουντούκια.

Μετά τη γέννηση των παιδιών τους και συγκεκριμένα στις ηλικίες των 18 μηνών, πέντε και οκτώ ετών, οι ερευνητές αξιολόγησαν μία σειρά από παραμέτρους που σχετίζονται με την νευροψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα οφέλη

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι η ομάδα των παιδιών των οποίων οι μητέρες έτρωγαν περισσότερους ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, εμφάνισε τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις δοκιμές μέτρησης της γνωστικής λειτουργίας, της ικανότητας προσοχής και της μνήμης εργασίας.

Τα λιπαρά οξέα και o νευρικός ιστός των ανθρώπων

Η υπεύθυνη της μελέτης, Φλόρενς Γκινιά, σε μία προσπάθεια να διερευνήσει και να εξηγήσει τα αιτία των αποτελεσμάτων, ανέφερε πως η θετική επίδραση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξηροί καρποί έχουν υψηλά επίπεδα φυλικού οξέος και λιπαρών οξέων, όπως ωμέγα-3 και ωμέγα-6.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτά τα συστατικά συσσωρεύονται στο νευρικό ιστό, ιδιαίτερα στις μετωπικές περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες επηρεάζουν τη μνήμη και τις εκτελεστικές λειτουργίες».

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο