Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Botox: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Botox: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Botox: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Botox: Όσα πρέπει να γνωρίζετε. Το BOTOX®, ή αλλιώς lunch – time treatment, είναι μια ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ θεραπεία που πραγματοποιείται σε πολύ λίγο χρόνο και δεν παρουσιάζει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η αλλαντοτοξίνη είναι τοξίνη που δρα στους γραμμωτούς μύες με αναστρέψιμο τρόπο γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για την θεραπεία των πτυχώσεων και των ρυτίδων που οφείλονται μερικώς ή εξ’ ολοκλήρου στη μυϊκή σύσπαση.

Η εφαρμογή της άρχισε το 1950 για τη θεραπεία υπερλειτουργούντων μυών και αργότερα για τη θεραπεία του στραβισμού στην οφθαλμολογία.

Μετά το 1990 άρχισε να εφαρμόζεται στην κοσμητική ιατρική.

Botox: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δεν επιτρέπεται η χρήση του φαρμάκου σε ασθενείς με νευροπάθεια και σε ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για νευρολογικές παθήσεις.

Προσοχή: Η εφαρμογή αποτελεί ΑΥΣΤΗΡΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ και πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο ΙΑΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ προκειμένου να μην επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε:

– ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΟΧΙ ΣΕ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

– ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΣ.

– ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

Close-up female face with a big wrinkles on her forehead – isolated on white

Η αναχαίτιση της γήρανσης του δέρματος είναι απλή, αρκεί να γίνει από εξειδικευμένο ιατρό και με το σωστό τρόπο. Αυτό κάνει τη διαφορά!!

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Με την βοήθεια μιας μικροσκοπικής βελόνας, εγχύεται ελάχιστη ποσότητα φαρμάκου σε διάφορα σημεία του προσώπου μεσόφρυο, μέτωπο, πόδι χήνας, περίγραμμα, μυώδες πλάτυσμα .

ΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λόγω του μεγέθους της βελόνας και της μικρής ποσότητας του υλικού. Αναισθητική κρέμα δεν χρειάζεται.

Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι εσείς κάνατε κάτι.

Μικρά, ελαφρά, κόκκινα σημαδάκια στα σημεία της ένεσης φεύγουν σε 15-20 λεπτά ή μπορούν να καλυφθούν με make up.

3-15 ημέρες μετά την εφαρμογή φαίνεστε νεότεροι, φρέσκοι και άρα πιο ευδιάθετοι!

Το BOTOX® είναι ασφαλής θεραπεία;

Η μεγάλη ιστορία του φαρμάκου χωρίς παρενέργειες έχει αποδείξει ότι είναι ασφαλές ακόμη και για περιπτώσεις που η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα που έχει ανάγκη ένα πρόσωπο για τη θεραπεία των ρυτίδων.

Αρκεί να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ΙΑΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και σε καμία περίπτωση από άτομο που δεν είναι γιατρός.

Το BOTOX® καταπολεμά την αιτία που προκαλεί τις ρυτίδες;

Το BOTOX® περιορίζει την ακούσια κίνηση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες. Έτσι αν στο πρόσωπο δεν έχουν ακόμη σχηματισθεί οι ρυτίδες, με την ακινητοποίηση των μυών που τις δημιουργούν καθυστερείται σημαντικά ο σχηματισμός τους. Στην περίπτωση που οι ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση του BOTOX® οδηγεί στη σταδιακή λείανση και στη μείωση του βάθους τους.

Το BOTOX® λέγεται και lunch-time treatment γιατί χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με BOTOX® που έρχονται σταδιακά, διαρκούν 4-6 μήνες ενώ η διαδικασία μόλις 10 λεπτά. Συνήθως δε χρησιμοποιείται κανένα αναισθητικό και μπορείτε αμέσως μετά να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Μπορώ να κάνω BOTOX® όσες φορές θέλω χωρίς πρόβλημα;

Έχει αποδειχθεί ότι ο αριθμός θεραπειών με BOTOX δεν έχει περιορισμούς. Δηλαδή όσες φορές και αν προχωρήσει κανείς στη θεραπεία το αποτέλεσμα παραμένει πάντα το ίδιο χωρίς την παραμικρή απόκλιση στην αποτελεσματικότητά του.

Κίνδυνοι της ιατρικής αισθητικής
Θα παγώσει η έκφρασή μου αν κάνω BOTOX®;

Αν και τα αποτελέσματα είναι εμφανή, η θεραπεία με BOTOX® δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ούτε θα προδώσει το είδος της θεραπείας καθώς το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε 2 εβδομάδες από την ημέρα της θεραπείας. Απλά η ακούσια κίνηση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες περιορίζεται με αποτέλεσμα το σταδιακό σβήσιμό τους.

Πονάει η θεραπεία με BOTOX®;

Η θεραπεία με BOTOX® είναι μια από τις πιο ανώδυνες θεραπείες. Κάνοντας μόνο μια σειρά εγχύσεων τοπικά με τη λεπτότερη βελόνα που υπάρχει δεν προκαλείται καθόλου πόνος παρά μόνο μια στιγμιαία ενόχληση στα σημεία που γίνεται η θεραπεία. Η ενόχληση δε διαρκεί παραπάνω από 10-15 λεπτά.

Θα μου αφήσει σημάδια;

Μικρά, ελαφρά, κόκκινα σημαδάκια στα σημεία της ένεσης φεύγουν σε 15-20 λεπτά ή μπορούν να καλυφθούν με make up. 3-15 ημέρες μετά την εφαρμογή φαίνεσθε νεότεροι, φρέσκοι και άρα πιο ευδιάθετοι!

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο