Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Βλέπετε πολύ τηλεόραση; – Κινδυνεύετε από καρδιαγγειακό επεισόδιο

καρδιαγγειακό επεισόδιο

Βλέπετε πολύ τηλεόραση; – Κινδυνεύετε από καρδιαγγειακό επεισόδιο

Τις βλαβερές συνέπειες για όσους κάνουν  κατάχρηση της τηλεόρασης παρακολουθώντας πάνω από τέσσερις ώρες καθημερινά, καταδεικνύει έρευνα του  πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. καρδιαγγειακό επεισόδιο

Οι ερευνητές που μελέτησαν πάνω από 3.000 ανθρώπους οι οποίοι καθόντουσαν καθημερινά μπροστά από την τηλεόραση συγκεκριμένες ώρες, διαπίστωσαν ότι όσοι έβλεπαν πάνω από τέσσερις ώρες τη μέρα είχαν κατά μέσον όρο 50% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο και πρόωρο θάνατο σε σχέση με όσους παρακολουθούσαν τηλεόραση έως δύο ώρες.

καρδιαγγειακό επεισόδιο

Διευκρινίζουν ωστόσο, πως όσοι  κάθονταν πολλές ώρες στο γραφείο τους είχαν περίπου τον ίδιο καρδιαγγειακό κίνδυνο με όσους κάθονταν λίγες ώρες αναδεικνύοντας έτσι τη διαφορά που υπάρχει στο να καθόμαστε με τις ώρες μπροστά από μία τηλεόραση σε σχέση με τον ηλεκτρονική υπολογιστή του γραφείου μας.

Η σωματική άσκηση μετριάζει τις συνέπειες

Τα ευρήματα της μελέτης είναι πιο ενθαρρυντικά για όσους ασκούνται καθώς ο αθλητισμός μπορεί μετριάσει τις επιπτώσεις της πολύωρης παρακολούθησης τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, όσα από τα άτομα συμμετείχαν στην έρευνα και έβλεπαν  πάνω από τέσσερις ώρες τηλεόραση την ημέρα αλλά ταυτόχρονα ασκούνταν για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα, δεν παρουσίασαν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Φαγητό + τηλεόραση = παραπανίσια κιλά

Μία  άλλη πτυχή της έρευνας αφορά την  παρακολούθηση τηλεόρασης που μπορεί να συνδυάζεταθ με  μεγάλες ποσότητες φαγητού και δη πρόχειρου, όπως μπέργκερ ή πίτσα.

Σε αυτές  τις περιπτώσεις ο οργανισμός επιβαρύνεται με λιπαρά φαγητά τα οποία όσο κάθεται ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα  μεταβολίσει.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο