Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Με πόσα βήματα καθημερινά θωρακίζουμε την υγεία μας

θωρακίζουμε την υγεία μας

Με πόσα βήματα καθημερινά θωρακίζουμε την υγεία μας

Σε ορισμένες χώρες του κόσμου γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων αρχίζουν να «συνταγογραφούν» γυμναστική ή ήπια άσκηση όπως περπάτημα, προκειμένου  να αντιμετωπίσουν διάφορες ηλιακές ομάδες ανθρώπων  προβλήματα υγείας που τους παρουσιάζονται. θωρακίζουμε την υγεία μας

Στην Ελλάδα συνήθως επιλέγουμε την εύκολη λύση. Παρουσιάζεται το πρόβλημα, πηγαίνουμε στον γιατρό, μας δίνει μία σειρά φαρμάκων και περιμένουμε να παρουσιαστεί το επόμενο πρόβλημα.

Εάν γνωρίζαμε πόσο απλό είναι να θωρακίσουμε την υγεία μας, θα είχαμε γλιτώσει από αρκετά προβλήματα υγείας και από ένα σεβαστό ποσό που δίνουμε για τις επισκέψεις μας σε γιατρούς αλλά και την αγορά φαρμάκων.

Κινηθείτε

Σχετικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι τα βήματα που κάνουμε στη διάρκεια της ημέρας μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά για μια σειρά νοσημάτων.

Με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε (έξυπνα κινητά τηλέφωνα με μετρητές βημάτων) καθώς και τα fitness ρολόγια που έχουν κατακλύσει την αγορά κάνουν παιχνιδάκι την μέτρηση των βημάτων μας από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι να πάμε για ύπνο.

Οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν 150 λεπτά σωματικής άσκησης μέτριας έντασης ή 75 λεπτά σωματικής άσκησης υψηλής έντασης σε εβδομαδιαία βάση αν και τα τελευταία χρόνια τείνουν να αυξήσουν ακόμη και στο διπλάσιο τον χρόνο που πρέπει να ασκούμαστε ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη για την υγεία.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου μισή ώρα κάθε ημέρα για πέντε φορές την εβδομάδα ενώ αν επιλέξουμε τις  νέες συστάσεις, τότε ο χρόνος μπορεί και να διπλασιάζεται.

Αν επιχειρήσουμε να μετατρέψουμε τις συγκεκριμένες συστάσεις σε βήματα, τότε θα πρέπει  να βάζουμε ως στόχο τα 7.000 έως 10.000 βήματα ημερησίως. θωρακίζουμε την υγεία μας

Τι έδειξε έρευνα σε ηλικιωμένες

Τα βήματα που κάνουμε καθημερινά προφανώς σχετίζονται με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε αλλά και με τη φυσική μας κατάσταση.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστώνης πραγματοποίησαν μία ενδιαφέρουσα έρευνα παρακολουθώντας 16.741 γυναίκες με μέση ηλικία 72 ετών.

Οι γυναίκες φόρεσαν για μια εβδομάδα μια συσκευή καταγραφής βημάτων και στη συνέχεια ετέθησαν υπό ιατρική παρακολούθηση για πάνω από τέσσερα χρόνια.

Οι διαπιστώσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, φάνηκε πως όσες έκαναν τα λιγότερα βήματα καθημερινά με μέσο όρο κοντά στα 2.500, αντιμετώπιζαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.

Αντιθέτως όσες έκαναν καθημερινά κοντά στα 4.500 βήματα  ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειωνόταν κατά περίπου 40% ενώ τα οφέλη μεγιστοποιούνταν για όσες κατάφερναν  να κάνουν κοντά στα 7.500 βήματα.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο