Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Κόκκινο κρασί: Βοηθά στην απώλεια βάρους υπό… προϋποθέσεις

Κόκκινο κρασί

Κόκκινο κρασί: Βοηθά στην απώλεια βάρους υπό… προϋποθέσεις

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια σωματικού βάρους, υποστηρίζουν επιστημονικές έρευνες. Κόκκινο κρασί

Το 2015 μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί πριν τον ύπνο είναι πιθανό να βοηθήσει στο αδυνάτισμα λόγω της ουσίας ρεσβερατρόλης που περιέχει. Η ουσία αυτή αποτρέπει τα λιποκύτταρα να αποκτήσουν πυκνότητα και έτσι είναι πολύ ευκολότερο να «καεί» το σωματικό λίπος επιτυγχάνοντας τον στόχο του αδυνατίσματος.

Έρευνα του Χάρβαρντ

Μεταγενέστερη έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έρχεται να ενισχύσει το παραπάνω συμπέρασμα αφού εκτιμά ότι η απώλεια βάρους και το κρασί έχουν άμεση σύνδεση. Οι ερευνητές μελέτησαν τα αποτελέσματα από ένα δείγμα 20.000 γυναικών σε διάστημα 13 ετών και κατέληξαν στο ότι όσες γυναίκες συνήθιζαν να πίνουν 2 ποτηράκια κρασί την ημέρα είχαν κατά 70% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες.

Ρεσβερατρόλη

Γιατί όμως οι ιδιότητες του κρασιού στο αδυνάτισμα ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας; Έρευνα του 2012 που πραγματοποιήθηκε σε μέλισσες, έδειξε ότι όσες μέλισσες έκαναν διατροφή πλούσια σε ρεσβερατρόλη έτρωγαν λιγότερο και ζούσαν περισσότερο σε σχέση με αυτές που ακολουθούσαν μια φυσιολογική δίαιτα.

Επίσης, επιστήμονες υγείας στην Κλινική Μάγιο (Mayo Clinic) συμφωνούν ότι η ρεσβερατρόλη που περιέχει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάνει καλό στη λειτουργία της καρδιάς, ενώ έρευνα στη Γαλλία υποστηρίζει ότι η ουσία αυτή μπορεί ακόμα να μειώσει και την παραγωγή καρκινικών κυττάρων.

Κατανάλωση με μέτρο

Ωστόσο, παρά τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει το κόκκινο κρασί δεν παύει να περιέχει αλκοόλη και επομένως η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο καθώς οι αυξημένες θερμίδες κάθε άλλο παρά θα βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Τα οφέλη στην υγεία

Τα κόκκινα κρασιά  εκτός από τα οφέλη που μπορεί να έχουν στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, έχουν και άλλες ευεργητικές ιδιότητας για την υγεία μας. Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει διαχρονικά, επειδή περιέχουν και τις φλούδες των σταφυλιών, τα κόκκινα κρασιά έχουν ένα ισχυρό είδος αντιοξειδωτικών που ονομάζεται ρεσβερατρόλη όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

Αυτή η ουσία προσφέρει μεταξύ άλλων  προστασία για τα αιμοφόρα αγγεία ενώ βοηθά στην εξουδετέρωση των θρόμβων στο αίμα.

Επίσης, τα κόκκινα κρασιά περιέχουν  πολυφαινόλες, οι οποίες είναι πολύ καλά αντιοξειδωτικά, που βοηθούν ποικιλοτρόπως, όπως η μείωση της πίεσης του αίματος, ο έλεγχος των επιπέδων χοληστερόλης, η βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η καταπολέμηση εναντίον επιβλαβών βακτηρίων και η πρόληψη του καρκίνου.

Κόκκινο κρασί

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο