Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Καταστροφικός ο συνδυασμός συμβατικού – ηλεκτρονικού τσιγάρου

συμβατικού - ηλεκτρονικού τσιγάρου

Καταστροφικός ο συνδυασμός συμβατικού – ηλεκτρονικού τσιγάρου

Συμβατικό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο; Ποιο από τα δύο βλάπτει περισσότερο τον οργανισμό μας; Οι απαντήσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το ποιος αναλαμβάνει να εξηγήσει τις βλαβερές ουσίες που περιέχει το κάθε είδος τσιγάρου. συμβατικού – ηλεκτρονικού τσιγάρου

Το μόνο βέβαιο είναι πως όταν οι καπνιστές συνδυάζουν τα συμβατικά τσιγάρα με τα ηλεκτρονικά, τότε το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για τον οργανισμό.

συμβατικού – ηλεκτρονικού τσιγάρου

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που καπνίζουν συμβατικά  τσιγάρα και παράλληλα ατμίζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα, έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους είναι μόνο καπνιστές και σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν καθόλου.

Είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μία υγιή επιλογή;

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες που δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν όντως μια υγιή εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τάρανγκ Παρέκχ του Πανεπιστημίου Τζόρτζ Μέισον της Βιρτζίνια, που μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 162.000 άτομα ηλικίας 18 έως 44 ετών, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό προληπτικής ιατρικής «American Journal of Preventive Medicine».

Νούμερο ένα κίνδυνος για εγκεφαλικό

«Είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι ο καπνός του τσιγάρου είναι ανάμεσα στους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό.

Η μελέτη μας δείχνει ότι οι νεαροί καπνιστές που επίσης κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, βάζουν τον εαυτό τους σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τους νεαρούς καπνιστές, που αντιλαμβάνονται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως λιγότερο επιβλαβή και τα θεωρούν ασφαλέστερη λύση. Έχουμε αρχίσει να κατανοούμε τις επιπτώσεις στην υγεία από το συνδυασμό ηλεκτρονικών και κανονικών τσιγάρων και αυτές δεν είναι καλές», δήλωσε ο Παρέκχ.

‘Αλλες πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  ότι το άτμισμα κάνει ζημιά στους πνεύμονες, ότι οι ατμιστές είναι πιθανότερο να ξεκινήσουν και το κάπνισμα πιο γρήγορα από ό,τι οι μη ατμιστές, ότι η μακρόχρονη έκθεση του οργανισμού στη νικοτίνη του ηλεκτρονικού τσιγάρου προκαλεί φλεγμονή κ.α.

Μόνη λύση η διακοπή του καπνίσματος

Στην περίπτωση ατμιστών που δεν υπήρξαν ποτέ καπνιστές, δεν φαίνεται να αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού, αν και, σύμφωνα με τους ερευνητές, το ζήτημα πρέπει να μελετηθεί σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Από την άλλη, αν οι πρώην καπνιστές γίνουν ατμιστές, εγκαταλείποντας τελείως τα παραδοσιακά τσιγάρα, δεν φαίνεται να έχουν κάποιο όφελος, όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό στο μέλλον.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο