Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Καταπολεμήστε τις ιώσεις με σωστή διατροφή

Καταπολεμήστε τις ιώσεις

Καταπολεμήστε τις ιώσεις με σωστή διατροφή

Με το Φθινόπωρο άρχισαν να μας «χτυπούν» την πόρτα και οι πρώτες ιώσεις οι οποίες μπορεί να μας ταλαιπωρούν για μέρες. Καταπολεμήστε τις ιώσεις

Τις  περισσότερες φορές που αρρωσταίνουμε, είτε παθαίνουμε ένα απλό κρυολόγημα είτε κάποια ίωση, η αιτία κρύβεται πίσω από το πεσμένο ανοσοποιητικό μας.

Καταπολεμήστε τις ιώσεις

Η ίωση βρίσκει ευάλωτο τον οργανισμό μας και μετά τα αποτελέσματα γνωστά.

Υπάρχουν κάποιες κινήσεις με τις οποίες θα μπορούσαμε να βάλουμε «φρένο» στις ιώσεις ή να τις περνάμε πιο ανώδυνα.

Το μυστικό της σωστής διατροφής

Το μυστικό κρύβεται στη σωστή διατροφή και στις βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας.

Η βιταμίνη C αποτελεί το Α και το Ω για θωράκιση του οργανισμού μας.

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά σκευάσματα βιταμινών τα οποία  όμως δεν είναι πανάκεια. Τη βιταμίνη C  την βρίσκουμε σε πολλά προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά. Πιπεριές, πορτοκάλια, ρόδι,  σπανάκι,  μπρόκολο είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη C.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των ενώ βοηθά σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Όλες οι τελευταίες μελέτες αποδεικνύουν ότι όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα της   βιταμίνης D στο αίμα τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να νοσήσουμε από ένα κοινό κρυολόγημα ή γρίπη.

Πού όμως βρίσκουμε τη βιταμίνη D; Υπάρχουν τροφές πλούσια σε βιταμίνη D όπως το σκουμπρί, η πέστροφα και η ρέγγα.

Επίσης κα τα μανιτάρια είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης D2. Στην απουσία ηλιακού φωτός ή διατροφικών συμπληρωμάτων, η κατανάλωση μανιταριών είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα της βιταμίνης D.

Τα  συστατικά που δυναμώνουν τον οργανισμό

Εκτός από τις  βιταμίνες C και D υπάρχουν μία σειρά  από συστατικά  που είναι κρυμμένα σε αρκετές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ποια είναι αυτά;

Σίδηρος:  Πλούσιες πηγές είναι το συκώτι, τα αυγά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τους ξηρούς καρπούοι ξηροί  καρποί και βέβαια το κόκκικο κρέας.

Μαγνήσιο : Ενισχύει σημαντικά τον οργανισμό  και βρίσκεται  μεταξύ άλλων στα δημητριακά ολικής άλεσης, το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά, τον τόνο.
ω-3 : Πρόκειται για τα καλά λιπαρά που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός καθώς  και σε ξηρούς  καρπούς.

Αφεθείτε με μέτρο στις ακτίνες του  ήλιου

Η πιο σημαντική πηγή βιταμίνης D πάντως βρίσκεται στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

Το να βγαίνουμε έξω τις  ημέρες έστω και για λίγα λεπτά της ώρας όταν έχει  ήλιο,  μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Έτσι αντί να πάτε στο περίπτερο με το αυτοκίνητο, περπατήστε ή πάρτε το ποδήλατό σας. Επιλέξτε να πιείτε τον καφέ σας σε ανοιχτό χώρο για να σας δουν οι ακτίνες του ήλιου.

 

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο