Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Εχω μεικτό δέρμα! Τι τύπο δέρματος έχω;

Εχω μεικτό δέρμα! Τι τύπο δέρματος έχω;

Και εγώ που έχω μεικτό δέρμα σε ποιά κατηγορία κατατάσσομαι;
Να απαντήσω λοιπόν, δεν είναι ακριβώς τύπος δέρματος αλλά συνδυασμός!

Χμμ… ακούγεται ενδιαφέρον! Δηλαδή;

Υπάρχουν κάποια διαστήματα κατά την διάρκεια του έτους που το δέρμα μας δεν συμπεριφέρεται ανάλογα με τον τύπο του ή που λόγω συγκεκριμένων διεργασιών, κάποιες ζώνες προσώπου αντιδρούν ή συμπεριφέρονται αλλόκοτα.

Μαρτυρία 1η: Ημουν και είμαι λιπαρή αλλά μετά από 6μηνη χρήση φαρμάκων για την ακμή, το δέρμα μου στις παρειές και στους κροτάφους το νιώθω έτοιμο να σπάσει..
Μαρτυρία 2η: Ανέκαθεν το δέρμα μου ήτανε αφυδατωμένο, αλλά τώρα τελευταία, και ιδιαίτερα από όταν μπήκα σε προ-εμμηνοπαυσιακό στάδιο, το νιώθω να τραβάει πιο έντονα… φαίνεται ότι έχει μειωθεί η ελαστικότητά του..
Μαρτυρία 3η: Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου, το δέρμα μου ήτανε πάντα υπερ-αντιδραστικό και κοκκίνιζε με το παραμικρό. Τώρα τελευταία όμως το νιώθω και πολύ αφυδατωμένο..

Και θα μπορούσα να αναφέρω άλλα τόσα και άλλα τόσα…
1. Στην πρώτη μαρτυρία λοιπόν, η γυναίκα ενώ ήταν λιπαρή-ακνεϊκή (τάση προς ακμή), το φάρμακο την αφυδάτωσε έντονα στην προσπάθεια του να κοντρολάρει αυτή την υπερ-παραγωγή του σμήγματος και έτσι τώρα έχει τύπο:
Λιπαρό-αφυδατωμένο=Αρκετά λιπίδια αλλά μειωμένη υγρασία (μειωμένο νερό)

2. Στην δεύτερη μαρτυρία, ενώ η γυναίκα είχε ένα αφυδατωμένο δέρμα, από την στιγμή που άλλαξε ο ορμονικός της χάρτης νιώθει ότι επιδεινώθηκε.
Τι τύπο έχει: Ξηρό-αφυδατωμένο=Ελλειψη λιπιδίων αλλά και νερού

3. Στην τελευταία μαρτυρία τώρα, είναι η περίπτωση γυναίκας με ευαίσθητο δέρμα όπου για κάποιους λόγους, (ενδεχομένως και stress), το δέρμα άρχισε να αφυδατώνεται και να τραβάει ακόμα περισσότερο.
Τι τύπο έχει: ευαίσθητο-αφυδατωμένο=Μειωμένη άμυνα και αντοχή λόγω έλλειψης λιπιδίων και νερού

Τι συμπεραίνουμε από όλα τα ανωτέρω;

Οτι το μεικτό δέρμα τελικά είναι συνδυασμός 2 τύπων δέρματος!

Και αυτό που πραγματικά θα πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι ανά πάσα στιγμή ο τύπος δέρματος μπορεί να αλλάξει-να μεταβληθεί, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Όχι ριζικά, αλλά σίγουρα σε βαθμό που να μας κάνει να αναρωτηθούμε. Eίναι ο πιο συνήθης τύπος που μπορούμε να συναντήσουμε έξω. Γι’αυτό και σε επαγγελματικούς χώρους, συνήθως εφαρμόζουμε την μέθοδο multi-masking, αντιμετωπίζοντας την κάθε ζώνη ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες της!
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το δέρμα μας είναι πραγματικά ο καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου!

Η «χημεία» που επικρατεί εσωτερικά αποτυπώνεται στο δέρμα μας με περισσή επιτυχία!

Φροντίστε το τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και δεν θα χάσετε!

Ινστιτούτο Αισθητικής Skin Matters

No Comments